Média

Felcsútról érkezik a Nemzeti Sport vezetője

Szöllősi Györgyöt, a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs vezetőjét nevezte ki a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez közelálló Opimus Press által megvásárolt Mediaworks a Nemzeti Sport élére. A megyei lapokat Szakács Árpád, a Magyar Idők kormánypárti napilap volt munkatársa irányítja a jövőben.

A 39 éves Szöllősi György lett Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc napilapjának, a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez közelálló Opimus Press által néhány héttel ezelőtt felvásárolt Mediaworks kiadó portfóliójába tartozó Nemzeti Sportnak a főszerkesztője. (A Mediaworks volt a Népszabadság kiadója is, de a tulajdonosváltást megelőzően becsukták a lapot, az újságírókat pedig kizárták az épületből, többüket pedig közös megegyezéssel azóta elküldtek a cégtől.)

Orbán fociakadémiájának főkommunikátora

A Mediaworks a Nemzeti Sporttal kapcsolatos változást közleményben jelentette be. Azt írják, Szöllősi a Szegedi Tudományegyetemen szerzett kommunikáció szakos diplomát 2005-ben. Korábban már csaknem egy évtizeden át volt a Nemzeti Sport és a kiadó hetilapja, a Képes Sport újságírója. 1995-ben jelent meg első cikke a Nemzeti Sportban. Ezt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztályát vezette, majd a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (az Orbán Viktor miniszterelnökhöz köthető felcsúti fociklub) kommunikációs igazgatója volt, annak 2007-es indulásától kezdve 2014-ig. 2010 óta Szöllősi volt a magyar FourFourTwo magazin főszerkesztője is. Szöllősit tavaly megválasztották a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökének is.

Már eddig is együtt dolgoztak Szöllősivel

Egyébként Szöllősi és a Mediaworks kapcsolata nem teljesen újkeletű, hiszen a közleményből az is kiderül, hogy a Nemzeti Sport kiadójának gondozásában jelent meg Puskás című életrajzi könyve is, amelyet tavaly Nagy-Britanniában is kiadtak. Kulcsszerepet játszott a FIFA Puskás-díj megalapításában és Puskás Ferenc trófeáinak Spanyolországból történő hazaszállításában.

A volt főszerkesztőt menedzserként marasztalták

A Mediaworks azt is bejelentette, hogy Buzgó József, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője stratégiai sportkapcsolati menedzserként folytatja tovább munkáját a Mediaworksnél.

A megyei lapokat Szakács Árpád kapta

A cégnél folyó átszervezések keretében a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmát előállító szerkesztőség élére Szakács Árpádot nevezték ki Takács Zoltán helyére. Az új főszerkesztő a Magyar Időkből érkezett, de pályáját a Reggel című napilapnál kezdte, de a nevéhez fűződik az is, hogy a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány főigazgatójaként ő kezdeményezte a Szabó Ervin Könyvtár nevének megváltoztatását is.

A Mediaworksnél az októberi tulajdonosváltás óta nemcsak a menedzsment cserélődött le, de például a Világgazdaság főszerkesztője is. változott A VG új vezetője, Deák Bálint szintén a Magyar Időktől érkezett.

Emellett Csermely Péter tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes is a kormánybarát napilaptól érkezett.

(Kiemelt kép: Szöllősi György, a Nemzeti Sport új főszerkesztője. Fotó: MTI/archív)

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik