Média

Menesztették nyolc megyei lap főszerkesztőjét

mediaworks
mediaworks
A felcsúti Mészáros Lőrinchez is kötődő Opimus Press által felvásárolt Mediaworks lapkiadó folytatja a kiadó strukturális átalakítását.  Ennek részeként Liszkay Gábor elküldte a megyei lapjaik eddigi főszerkesztőit.

A Mediaworks honlapjáról derült ki, hogy december 1-jei hatállyal a kiadó az alábbi személyeket nevezte ki főszerkesztőknek a felsorolt nyolc megyei lap élére.

  • 24 Óra: Takács Zoltán
  • Somogyi Hírlap: Lengyel János
  • Új Dunántúli Napló: Fülöp Zoltán
  • Tolnai Népújság: Finta Viktor
  • Petőfi Népe: Ökrös Csaba
  • Békés Megyei Hírlap: Pocsaji Richárd
  • Új Néplap: Király Ernő
  • Heves Megyei Hírlap: Kühne Gábor

Ezt a kiadó strukturális átalakításával magyarázták. Közölték, hogy a megyei napilapok területén a főszerkesztő-kiadóvezetői és a felelős szerkesztői munkakör megszűnik. A napilapok élén ezentúl csak főszerkesztők állnak, akiknek a munkáját egy-egy irodavezető segíti.

Bejelentették, hogy egyúttal távozik a Mediaworkstől Póré László, Ficsór János, Nánási János, Nimmerfroh Ferenc, Czene Attila és Porcsin Zsolt, akiket Liszkay Gábor vezérigazgató a mai nappal felmentett a munkavégzés alól.

A Mediaworks nemrégiben lett a felcsúti Mészáros Lőrinc polgármesterhez kötődő Opimus Press Zrt. 100 százalékos leányvállalata, mely idén szeptember végén vásárolta fel a megyei lapokat kiadó Pannon Lapok Társaságát (PLT),és ezzel Magyarországon a második legnagyobb árbevételű médiavállalattá vált.  A Mediaworks adta ki korábban a Népszabadságot, de azt egy héttel a PLT felvásárlása után, idén október 8-án bezárták, a lap újságíróit kizárták az épületből, a lap internetes archívumát (beleértve a Rogán Antal helikopteres utazásáról és a Matolcsy György jegybankelnök ügyeiről szóló írásokat is), pedig elérhetetlenné tették a publikum számára. Azóta többek között a Világgazdaság és a Nemzeti Sport élén is főszerkesztőváltás volt, mindkét pozícióba a jobboldalhoz kötődő személyek érkeztek. A Világgazdaság élére például Deák Bálintot, a Magyar Idők volt munkatársát nevezték ki, a Nemzeti Sport élére pedig a felcsúti Puskás Akadémia főkommunikátorát, Szöllősi Györgyöt, aki ezután egy interjúban jelezte, nemzetivé alakítaná át a Nemzeti Sportot.

A megyei lapok áthangolását már egy múlt heti eset is jól mutatta: a Heoltól a Beolig a Mediaworks valamennyi megyei lapjának internetoldala azonos időpontban közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel interjút, ahogyan a Világgazdaság is.

A Mediaworkshöz tartozó Világgazdaságtól (közös megegyezéssel) az a Csabai Károly is távozni kényszerült, aki az MNB-elnök és a jegybank ügyeiről írt cikksorozatot. (A Matolcsy Györggyel foglalkozó cikkei közül van, aminek levették a linkjét, legalábbis a 444.hu szerint.)

A Mediaworks átalakításáról, a további személycserékről erre a linkre kattintva olvashatja el megelőző cikkeinket.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik