Média

Egyre több a rejtvényújság a magyar sajtópiacon

Közel 30 százalékkal nőtt a rejtvénylapok száma 2010-hez képest. A Whitereport mediabrowser adatai szerint 2010 első felében még csak 235 rejtvénylap létezett a magyar sajtópiacon, mostanra viszont a számuk már 299-ra nőtt.

A hat évvel ezelőtti adatok alapján egyébként a 235 rejtvénylapot összesen 26 kiadó jegyezte, ami átlagosan közel 10 lapot jelentett kiadónként. Ez 2016-ra már elérte a 38 kiadót, amely jelentős növekedést mutat a korábbi évekhez képest.

A rejtvénylapok izgalmas sajátossága, hogy ezen lapok többsége elsősorban nem hirdetési bevételekből tartják fenn magukat, hanem lapeladásból.

Érdekesség továbbá, hogy a 299 lapcím közül csak a Füles auditáltatja magát a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetségnél (MATESZ). Az IQ Press kiadóhoz tartozó lapot a 2016. eleji adatok szerint 38.647 példányban tudták értékesíteni, amiből közel 11 ezer példány előfizetőkhöz került.

A rejtvénypiacon csak a Füles méreti magát
A rejtvénypiacon csak a Füles méreti magát

(Kiemelt kép: A Füles rejtvényújság rejtvényfejtő versenye a budapesti Grand Hotel Hungaria szállodában tavaly február 8-án. A verseny 240 résztvevőjének három óra állt rendelkezésére a 17 féle rejtvény közül az egyik szabadon választott megfejtésére.
MTI Fotó: Honéczy Barnabás)

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik