Média

Új magazinnal bővül a magyar médiapiac

Fejős Éva életmód magazin
Fejős Éva életmód magazin
Az új sajtótermék Fejős Éva, a Nők Lapja volt újságírójának nevét viseli, és printben, valamint táblagépen is megjelenik, méghozzá 144 oldalon.

A 24.hu információi szerint hamarosan új életmódmagazinnal jelentkezik Fejős Éva, illetve az általa létrehozott kiadó “Fejős Éva életmódmagazin” címmel.

Fejős Éva
Fejős Éva nevét viseli az új sajtótermék. Fotó: fejoseva.com

A lap főszerkesztőjének a Fejős Éva által 2013-ban gründolt Erawan kiadó Papp Diána regényírót, a Nők Lapja volt vezető szerkesztőjét kérte fel. A lap ezekben a napokban jelenik meg, és úgy tudjuk, negyedéves megjelenést terveznek. Készül nyomtatott és digitális (táblagépes) verzió is belőle. Ez utóbbi érdekében jegyezték be nemrégiben a fejosevamagazin.hu internetes végződést, ahol egyelőre csak egy kezdetleges borítóterv látható. Egy Facebook-oldalon viszont megtaláltuk a végleges borítót is, ez (illetve ennek egy részlete) látható kiemelt képünkön is.

A lap a hazai médiapiacon viszonylag szokatlan módon meglehetősen nagy terjedelemben jelenik meg: 144 oldalas lesz. A magazin művészeti vezetőjének a Fejős Éva kiadójának könyveit is készítő Juhász Gábort kérték fel.

A lap elkészítésében Fejős Éva is kiveszi a részét szerzőként, de emellett külső munkatársakkal is dolgoznak majd.

Regényíró és újságíró volt, aztán csinált magának egy 100 milliós árbevételű saját kiadót

Fejős Éva karrierje 1999-ben regényíróként indult: ekkor jelentette meg első regényét Carol N. Fire álnéven. Termékenységét jól mutatja, hogy a honlapja alapján az elmúlt években további 16 regénye jelent meg. Ezek egy részét már saját, 2013-ban létrehozott Erawan nevű kiadója adta ki, mely egyébként külföldi szerzők köteteit is megjelenteti. Fejős magazinos újságíróként is ismert: a Képes Európánál kezdett, de szabadúszóként több napi- és hetilapba dolgozott, majd 2001-2012 között az akkoriban a Sanoma Media Budapesthez (a mai Central Médiacsoporthoz) tartozó Nők Lapja újságírója volt, a kiadótól történt távozását követően hozta létre az Erawant.  Fejős nevéhez számtalan krimi és egészségügyi témájú cikk elkészítése fűződik, emellett egy huszonkét részes filmsorozatot is készített a házi betegápolásról, amelynek címe Családban marad volt. Ezt a Duna TV vetítette, és 1999-ben Nívódíjjal ismerték el. Fejős Éva 2003 novemberében a petesejt-adományozás törvényi szabályozásában rejlő ellentmondásokról cikkei miatt Minőségi Újságírásért Díjat is kapott.

Az Erawan kiadó cégbírósági adatokból származó információink szerint a tavalyi évet 92,1 millió forint nettó árbevétellel, 634 ezer forint adózás előtti eredménnyel zárta.  A megelőző 2014-es évben 2,5 millió forint adózás előtti eredményük volt. Akkor az árbevételük a 2015-ösnél valamivel alacsonyabb, 78,9 millió forint volt.

Fejős Éva egyébként már egy 2012-ben, a Hír24-en (a mai 24.hu elődjén) megjelent interjúban is arról beszélt, előbb vagy utóbb szeretne egy magazint indítani:

Azt gondolom, hogy az emberek szeretnek gondolatban elutazni, más kultúrákkal ismerkedni, ugyanakkor Magyarországon maradnék, a saját eszközeimmel csinálnám mindezt. Szeretnék olyan fényes, glossy magazint elkészíteni, amely amellett, hogy „fényes”, megmutatja az árnyékos oldalt is, szeretném, hogy mély legyen, tartalmas, és olyan életérzést sugározzon, miszerint élni jó és meg kell küzdeni dolgokért, de azok összejöhetnek

– mondta akkoriban.

A magyarországi médiapiac egyébként idén ősszel egy másik új sajtótermékkel is bővül. Mint korábban megírtuk, a Marquard Media ugyanis gőzerővel dolgozik Apa magazin címmel egy új lapon. Ennek a projektnek a felelőse a Playboy magyarországi kiadásának főszerkesztő-helyettese lett.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik