Média
magazinok

Közös kampányba kezdenek a magyarországi lapkiadók

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 08. 24. 13:42

Átfogó kampányba kezd a sajtópiac és a sajtóhirdetések előnyeinek bemutatásáért a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Szövetségével közösen idén ősszel.
Korábban a témában:
Többek között ilyen hirdetéseket fogunk majd látni az újságokban
Többek között ilyen hirdetéseket fogunk majd látni az újságokban

Az MLE kampányának célja tudatosítani, hogy a print piac él és virul, a printben megjelenő hirdetéseket vásárlóképes fogyasztók olvassák, és az alacsony reklámzaj közepette a hirdetőknek jelentős forgalmat és konverziót produkálnak, illetve nem utolsósorban az imázs építésében is nélkülözhetetlen szerepe van. A B2B (azaz business-to-business) printüzenetek széleskörű bemutatásával világszerte élnek a szakmai szervezetek: az MLE őszi kampánya épp egy időben indul a brit „Love Papers” kampánnyal.

A magyarországi kampányhoz számos kiadó csatlakozott, reklámfelületeiken összesen kilencféle kreatív anyag mutatja be, hogy a nyomtatott lapokat olvasók potenciális fogyasztók. A médiafogyasztási adatokra épülő kreatívokból kiderül, hogy a vásárlásért felelős családtagok nagyobb arányban olvasnak fizetős magazint, mint a lakossági átlag (forrás: TGI, 15 évesnél idősebb lakossághoz képest, 2015-ös adat), vagy a napilapolvasók között felülreprezentáltak a magas, azaz úgynevezett “A” és “B” Esomar-státuszú vásárlók.

Az MLE célja, hogy meghozza a hirdetők kedvét a nyomtatott sajtóban történő hirdetésekhez, print kampányokhoz, ezekhez pedig egyszerű és közérthető, de objektív szakmai érveket igyekszik adni. A kampány érdekessége, hogy túlmegy a szakmai lapokon, ugyanis megyei- és országos napilapokban, női- és gazdasági magazinokban, sportlapokban egyaránt megjelennek majd a hirdetéseik, hiszen a nagy hirdetőkön túl a mikro-, kis- és középvállalatokat is megszólítja.

A hazai kommunikáció koordinációjával a Magyar Lapkiadók Egyesülete Torma Tibort, a Mediaworks korábbi üzleti és értékesítés támogató marketingvezetőjét bízta meg. A projekt stratégiai tanácsadója a Mrs. White Media Consulting / Whitereport, a kreatívanyagokat a Brand Avenue készíti, a médiaügynökségi teendőket pedig az Adsol Media egyik vezetője, Mező Erzsébet végzi.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.