Kultúra

Közmédiás előléptetés a Cohn-Bendit-interjú készítőjének

Papp Dániel, aki eddig a hír- és háttérműsorok főszerkesztője volt, Gazsó L. Ferenc helyét is átveszi az MTVA közéleti műsorainak főszerkesztői posztján.

Gazsó L. Ferencet az Index információi szerint tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki az MTVA-nál a  Duna TV vezérigazgatójának választott Dobos Menyhért utódjául.

Papp Dániel neve akkor került középpontba, amikor kiderült: a médiatörvény miatt a jelenlegi magyar kormányt élesen bíráló zöldpárti politikus, Daniel Cohn-Bendit magyarországi látogatását egy riportjában hamis színben állította be.

A közmédiát érintő csoportos létszámleépítés során Papp Dániel volt az, aki eldönthette, ki maradjon a hír- és hírháttérműsorok készítői közül. Az újságírót az MTVA főszerkesztőjének Cohn-Benditről szóló cikke megjelenése napján nevezték ki.

Mielőtt a köztévéhez került, Papp Dániel a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnökének, illetve a XVII. kerület fideszes polgármesterének sajtófőnöke volt. Előtte a Jobbik médiapolitikai kabinetfőnökeként, illetve a Magyar Hírlap és az Echo TV újságírójaként is dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik