Belföld

Főszerkesztő lett a Cohn-Benditet támadó riporter

A 32 éves Papp Dánielt kinevezték a médiaalap hír- és hírháttér műsorok főszerkesztőségének élére.

Négy új főszerkesztőt nevezett ki Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója – közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az MTVA vallási műsorokért felelős főszerkesztője lett Barlay Tamás, a Duna Televízió vallási műsorainak főszerkesztője. Az MTVA közéleti főszerkesztőségét ezentúl Gazsó L. Ferenc, az MR1-Kossuth Rádió intendánsa vezeti. Papp Dánielt, az MTV Hír Főszerkesztőségének munkatársát nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér műsorok főszerkesztősége élére. Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője pedig az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője és az MTVA Divízió I. (Duna TV) igazgatója lett – ismertette a szóvivő.

Az április 8-ai hatállyal kinevezett új főszerkesztők továbbra is ellátják korábbi feladataikat – tette hozzá Cserháti Ágnes.

A hírszerkesztőség új vezetője, a 32 éves Papp Dániel készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítását, amelyben a riporter pedofil vádakkal támadta Daniel Cohn-Bendit francia európa parlamenti képviselőt. A tudósításban azt is állították, hogy Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésekre, és elhagyta a termet – mint a vágatlan felvételből később kiderült, mindkét állítás hamis volt – olvasható az Indexen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik