Belföld

Hamisított tudósítással trükközött az MTV?

Az Index szerint a közmédiumok le akarják járatni az Orbán Viktort kritizáló francia politikust.

Az MTV április 1-jei esti híradójában az hangzott el, hogy Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöldek frakciójának társelnöke nem válaszolt a kérdésre, amely szerint demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A tudósítás szerint a kérdésre csak Schiffer András, az LMP frakcióvezetője reagált.

Az Index birtokába került videóból azonban kiderül, hogy Cohn-Bendit is válaszolt az MTV kérdésére. A köztévé videotárába felkerült tudósítás képi anyaga azt sugallja, hogy a kérdést követően a politikus kiment a teremből. A sajtótájékoztatóról készült teljes videóból azonban kiderül, hogy a kérdés elhangzásától számítva fél óra múlva állt fel, mivel indult a repülőtérre.

Mivel a Magyar Rádiónál és az MTV-nél nem kívántak nyilatkozni az ügyben, az Index megkereste a közszolgálati médiumok tulajdonosa, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtófőnökét. Szabó László közleményében azt írta, hogy Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt az MTI Hírcentrum tudósítójának egyértelmű kérdésére, majd később elhagyta a sajtótájékoztató helyszínét.

Március 11-én a Kossuth Rádióban is lement anyag Cohn-Benditről, amely ellen Csák Gyula, a rádió akkori hírigazgatója a rádió belső levelezési listáján is tiltakozott, közölte, hogy annak tartalmát vállalhatatlannak tartja. Mint ismert, februártól az MTI Hírcentrum gyártja az MTV, a Duna TV és a Magyar Rádió hírműsorait.

Daniel Cohn-Bendit márciusban közleményben utasította el, hogy egyes magyar médiumok tíz éve megcáfolt pedofil múltjával akarják hiteltelenné tenni a magyar médiatörvényről és Orbán Viktorról megfogalmazott kritikáit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik