Közélet

Hetek óta vizsgálja a NAV az Index kiadóját

Több hete minden adónemre kiterjedő vizsgálatot folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél. A céghez tartozik többek közt a napi.hu, a portfolio.hu és az InfoRádió is. Az eljárás május első hetében kezdődött- írta meg a 444.hu.

A CEMP pénzügyi osztálya egy épületben van az Index szerkesztőségével, de egy másik emeleten működik. Pusztay András lapigazgató nem akart nyilatkozni az ügyben.

Rájár a rúd

Ahogyan korábban megírtuk, szerdán adathordozókat foglaltak le és házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az FHB-csoportnál, amely szintén Spéder Zoltán érdekeltségei közé tartozik. Az ORFK a Magyar Nemzetnek megerősítette: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda idén január 11-én csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amely fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik.

Csütörtök este egy MTI-hírből derült ki, hogy nem csak az FHB-hoz, a Postához is kiszálltak a rendőrök. A nyomozó hatóságok arról tájékoztatták a Magyar Posta Zrt.-t, hogy szerdán a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján, csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak, amely során a Magyar Postánál is eljártak.

Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: Spédert a barátjának tartja. Az üzletember elleni kampányról azt mondta, „barátom volt a jóban, barátom lesz a rosszban is” és visszautasította, hogy Orbán Viktor esetleg neki üzenne a Spéder elleni leszámolással.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik