Tudomány

Kígyómarás miatt lett rémálom a ciprusi nyaralásból

taviphoto / Getty Images
taviphoto / Getty Images

Kígyómarás miatt került intenzív osztályra az a brit nő, aki egy ciprusi nyaraláson ünnepelte 40. születésnapját – írja a BBC. A közép-angliai Shifnalból származó Sam West április 3-án egy meditációs foglalkozáson akart részt venni egy szállodában, amikor lábon harapta egy 1,8 méter hosszú levantei vipera. A nő azóta is kerekesszékre szorul, igaz, múlt hétfőn elhagyhatta a kórházat.

West feleségével vett részt nyaraláson, jelenleg is biztosítótársaságtól várja a választ azzal kapcsolatban, hogy mikor térhet haza. Elmondása alapján nem volt ideje reagálni a kígyó támadására, az állat a bal bokája felett marta meg.

A lábam égett és lüktetett, a fájdalom azonnali volt

– elevenítette fel.

Az utazásszervező cég munkatársai azonnal a segítségére siettek, és kórházba szállították, ahol ellenmérget adtak be neki. Négy napig tartották intenzív osztályon, majd visszaköltözhetett a szállodába, ahol most is mozgáskorlátozottak számára elérhető szobát kell bérelnie. A hotel azóta kártevőirtó csapatot hívott a kígyók megfékezésére, a kinti tevékenységeket pedig bentre költöztették.

A levantei vipera Észak-Afrikától egyes Görög szigeteken, Cipruson és a Közel-Keleten át egészen Kasmírig honos, több alfaja is ismert, Cipruson a közönséges levantei vipera él. A faj mérge jellemzően fejfájást, hányingert, hányást, hasi fájdalmat, hasmenést, szédülést és görcsöket, illetve helyi duzzanatot, fájdalmat, hólyagosodást és szövetelhalást okoz, de a marás akár halálossá is válhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik