Belföld

Két napon belül kétszer is dolguk akadt a zuglói rendőröknek egy budapesti férfival

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

A nyomozás adatai szerint a tolvaj 2024. április 12-én 10 óra és április 13-án 3 óra között a benne felejtett indítókulcs segítségével ellopott egy személygépkocsit a főváros XIV. kerületéből – írják a rendőrség oldalán. A Készenléti Rendőrség járőrei 2024. április 13-án 22 óra 5 perc körül a Keleti pályaudvarnál vették észre a keresett autót, majd intézkedtek. A járművet K. Márk vezette, akinél találtak egy feszítővasat és egy 40 centiméteres tőrt is. Utóbbi miatt a férfival szemben külön szabálysértési feljelentést tettek. Az igazoltatáskor az is kiderült, hogy a bíróság 2024. január 23-tól már eltiltotta a járművezetéstől.

A 26 éves férfit a rendőrök a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol lopás bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, ám érdemi magyarázatot nem adott a tetteire.

K. Márkkal másnap is dolga akadt a zuglói rendőröknek; arról érkezett bejelentés, hogy egy férfi az egyik XIV. kerületi társasháznál zaklatja volt barátnőjét. A kerületi egyenruhások a helyszínen ugyancsak őt találták, ahol a volt párjával kiabált. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére nem hagyott fel a megbotránkoztató viselkedésével, ezért őt garázdaság szabálysértése miatt elfogták, előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik