Belföld

Kilátástalan életük miatt felvágta lebénult párja ereit, majd a sajátját is egy nyugdíjas asszony

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a K. J.-né ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét. Az asszony cselekményét előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, védekezésre korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssé minősítette át a táblabíróság. A büntetés mértéke azonban nem változott: az idős asszony 4 és félév börtönt kapott.

A jogerős ítélet indoklásában elhangzott, hogy az asszony már régebb óta tervezte, hogy kioltja az élettársa életét. Ha a terve sikerül, a párja tűzhalállal halt volna meg, ami az élet kioltásának az egyik legkegyetlenebb módja. Ezek miatt változtatott az ítélőtábla a minősítéseken.

A bíróság figyelembe vette, hogy a cselekmény a kísérleti szakban megrekedt, valamint azt, hogy a nő beszámítási képessége a szörnyűség  idején súlyos fokban korlátozott volt.

K. J.-né  és férje közel másfél évtizede lakott együtt Szentesen. A 75 éves férfi többször is agyvérzést kapott, aminek következtében testének bal oldalán súlyos lebénulás következett be. Két éve már az ágyat sem tudta elhagyni egyedül, és állandó véralvadásgátló kezelésre szorult.

Az asszony 1993 óta pszichiátriai kezelésben részesült, injekciókkal kezelték. 2016. december 9-én azt nem tudták beadni neki az injekciót , mert nem jelent meg a kezelésen.  A nő az injekció elmaradása, részben elmeállapota, valamint a sértett egészségi állapota miatt kilátástalannak látta az életüket. Ezért úgy határozott, hogy a sértett és saját életének is véget vet, de ebbe a férfi nem egyezett bele. Ennek ellenére az asszony gázolajjal lelocsolta a ház padlásán lévő könyveket, megnyitotta a nyári konyha tűzhelyén lévő gázcsapokat és a gázpalackot, hogy felrobbantsa a házat.

A gáz fáklyaként kezdett el égni, a nyári konyhában található bútorokat és más berendezési tárgyakat megperzselte, azonban a robbanás nem következett be.

Másnap reggel az asszony egy  borotvapengét vett elő azért, hogy a párja életét kioltsa. A félálomban lévő férfi bal csuklóján a bőrt és verőeret elvágta, valamint a tenyerét is megvágta. A férfi közvetlen életveszélyes állapotba került a nagy vérveszteség miatt, miközben az asszony a saját csuklóján lévő ereket is megvágta.

Később az asszony egy törülköző tekert a párja kezére, hogy a vérzést elállítsa, de ez nem sikerült. A férfi csak azért nem halt meg, mert pont jött hozzájuk egy ismerősük, aki azonnal értesítette a mentőket.

Az asszony 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik