Belföld

Részeg milliomos ölte meg a fiatalokat a Szentendrei úton

Két vétlen fiatal halt meg a Szentendrei úton szombatra virradóra, mikor a piros lámpánál várakozó autójukba hátulról beleszaladt egy Mercedes. A 24.hu korábbi értesülései szerint a sofőr – aki egy jobb kormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer per órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál várakozó BMW-be. A balesetben két fiatalember vesztette életét, mindketten a helyszínen. Egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakozó.

Információnk szerint O. Á. fékezés nélkül vezette autóját a fiatalok kocsijának, méghozzá ittasan. A Blikk azt írja, komoly alkoholos befolyásoltság alatt állt, szemtanúk szerint a férfi azért hajtott a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, mert egy másik autóval versenyzett.

A 24.hu azonban úgy tudja, az eddigi adatok szerint nem volt szó országúti versenyről.

A Mercedes CLK-t vezető fia­tal férfi, O. Á. a Blikk értesülései szerint súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett a balesetben, őt jelenleg is kórházban ápolják, kórtermét rendőrök felügyelik a nap 24 órájában. Egy barátja a napilapnak úgy nyilatkozott:

Véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik