Belföld

Egy hónap alatt 200 milliót hirdetett el a Megafon, legutóbb a parlamenti választás idején költöttek ennyit

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nem lassít a költekezésben a Megafon. A kormánypárti véleményvezérek az előző hónapban 143 milliót vertek el a Facebookon, de március 21. és április 19. között még ennél is nagyobb, közel 200 milliós összeggel támogatták meg a véleményüket. A Meta Ad Library adatai szerint ez idő alatt 199 403 631 forintért adtak fel hirdetést, szám szerint 348 darabot, írja a Telex.

A NER propagandaműhelye ennél többet csak a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző négy hétben költött hirdetésekre.

Akkor egy hónap alatt 266 millió forint ment el erre a célra.

A Meta Hirdetéstár-jelentése szerint a legutóbb a Dead Kennedys fotójára hajazó, dollárbaloldalizó plakátokkal támadó CÖF-CÖKA ebben az időszakban 93,2 millió forinttal tolt meg 104 darab hirdetést.

Kapcsolódó
Titokzatos milliárdok fűtik a NER-propaganda nehéztüzérségét
Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Csak a Megafon egy év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik