Nagyvilág

A legvadabb, így került be Szájer József a ciklus emlékezetes képviselői közé Brüsszelben

MTI
MTI

Egy magyar is felkerült a Politico által közzétett brüsszeli tablóra, amelyben azokat a politikusok válogatták össze, akik jó, vagy rossz értelemben, de valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti ciklusban.

Szájer Józsefet válogatták be a legemlékezetesebb európai parlamenti képviselők szűk gárdájába, a „legvadabb kilépő” címét nyerte el.

Az uniós ügyekkel foglalkozó portál a hvg.hu ismertetése szerint minden ciklusban összeállítja a valamilyen szempontból emlékezetes politikusok listáját. A maga nemében kiemelkedő a ciklus legsúlyosabb korrupciós botránya is, ezért került a csapat élére Eva Kaili, de díjazták a leghosszabb ideig távol lévő politikust is, aki a görög szélsőjobboldali Ioannis Lagos volt. Bár ő legalább nem igazolatlanul hiányzott, mivel az időszak felét Görögországban, börtönben töltötte különféle köztörvényes bűncselekmények miatt.

A mostani ciklus alatt 162 törvényhozó hagyta el az uniós parlamentet (a számot a britek távozása dobta meg), ebben a népes mezőnyben bizonyult Szájer a „legvadabb kilépőnek”.

A fideszes frakcióvezető 2020-as pandémiás lezárások idején Brüsszelben kapták el a belga rendőrök, amint a csatornán kimászva egy szexpartiról menekült, és kábítószert is találtak nála. Szájer a botrány miatt nemcsak a képviselőségről, hanem a Fidesz-tagságáról is lemondott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik