Belföld

A kurvaanyázó Bayer a magyar nyelv elkorcsosulását dörgöli Kiss Tibi orra alá

A Magyar Idők hasábjain folytatta az üzengetést Kiss Tibornak, a Quimby énekes-dalszerzőjének Bayer Zsolt publicista. A lovagkereszttel kitüntetett Bayer vasárnap este kétsoros versfélében szidta az előadó édesanyját. Az ügy előzménye, hogy Kiss a HírTV Alinda című műsorában idézett Varangykirály című verséből. Az alábbi sorokba néhányan politikai üzenetet láttak bele:

Miért basszátok szét az országomat?

Miért rúgjátok hasba az ápolót?

Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat?

Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a sátánnak is túl gecik vagytok, még ő is megvet titeket

Mert a sátán bátran vállalja magát, de ti hívőként lettetek hitetlenek

Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok

Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott

de ha lepihentek a büdös sárban

Ugyanúgy, mint a népetek

Én pióca leszek a pusztulásban, és szívom majd a véretek

Az RTL Klub Híradója megkereste a Quimby énekesét, aki azt mondta, hogy nem pártpolitikai a szöveg mondanivalója, hanem

beteg, kifordult, ellenséges világunk lenyomata.

Ráadásul ez egy készülő színdarab részlete, amelyet kiragadtak eredeti mondanivalójából – tette hozzá.

Bayer Zsolt a kormányközeli napilap keddi számában még mindig a versrészleten rugózik és a tőle megszokott szélsőséges jelzőkkel illet minden Kiss Tibort. Ezúttal a kocsis stílust kerülve, Toldi Miklós és Sütő András szavaival igyekszik alátámasztani igazát:

Smirglipapírként, fals zengésű nyúlhoz, súrlódjék e levél Kiss Tibor úrhoz…

-kezdi a válaszfélét, amelyet állítása szerint azért muszáj megírnia, hogy

minden Kiss Tibor elolvassa végre egyszer, hogy miért nem lehet, sőt, nem szabad veletek szóba állni, hogy miért vagytok ti eo ipso gazemberek.

Érvelésében a Toldi-részlet után Sütő Andrást idézi, miszerint

Újra meg újra visszatértem a Toldihoz. Nyelvünk erdőzúgását hallgattam benne. Miután végigborzongtam a réti farkasokat, és Bence hűségében apámra ismertem, miután karizmaimat a Miklóséival összemértem, azzal kötött le tizedszer is, ami a kielégített kalandvágy helyén egyre növekvő hiányérzetemet enyhítette: beszélni tanított. A lehetetlen sajogó kísértéseit éreztem: fölszippantani szavanként az egészet, utolsó jelzőjét is eltárolni az üres kamarákban.

Bayer folytatja: ahogy elkorcsosult a nyelv használója, úgy korcsosodott el a nyelv és példának a Varangykirály című vers sorait citálja.

Nézzük akkor ezt a „szétb…szott” országot, a „tönkretett” egészségügyet és oktatásügyet – már ha jól dekódolom Kiss Tibor üzenetét, az elkorcsosult ember elkorcsosult nyelvét

– szögezi le és a kórházi adósságállomány kapcsán egy 2016-os Magyar Narancs-jegyzetet dörgöl a “Kiss Tiborok” orra alá.

Bayer Zsolt korábban elküldte “a picsába” riportereinket, előszeretettel oszt meg patkányozó mémet és szívesen elmélkedik “nyomorult tetvekről”. Lovagkeresztje ellen óriási tiltakozási hullám indult, majd kisvártatva megígérte, hogy kerülni fogja a trágár kijelentéseket.

A kifogásolt részlet és a műsor:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik