Borkai Zsolt sajtótájékoztatója
Belföld

Egymás közt osztotta szét az adományként kapott tévéket a MOB vezetése

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 12. 16. 16:12

Deutsch Tamás azt mondta: nem hallotta a bejelentést, de „no comment”. A felajánló Samsung tisztázni fogja a kérdést a Magyar Olimpiai Bizottsággal.
Korábban a témában:

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és felügyelőbizottságának tagjai között osztják szét azokat a 102 centis okostévéket, amelyeket tárgyadományként kaptak a Samsungtól – tudta meg a hvg.hu.

A szervezetben eddig sportévkönyvet vagy más hasonló ajándékokat osztogattak év végén a vezetőségnek. Kedden viszont egy elegáns étteremben tartott, vacsorával egybekötött elnökségi ülésen Borkai Zsolték bejelentették, hogy idén tévé a jutalom.

Úgy tudni, hogy eddig a hasonló ajándékok a kimagasló eredményt elérő sportolókhoz kerültek, például olyan fiatalokhoz, akik pénzjuttatásban egyébként nem részesültek. Idén azonban arra hivatkozva, hogy a riói olimpia miatt már kiosztottak különféle dotációkat, további sportolókat nem akartak tévével jutalmazni, úgy gondolhatták, hogy a készülékeknek jobb helye lesz a 14 elnökségi és öt felügyelőbizottsági tagnál.

Gémesi György elnökségi tag azt mondta a hvg.hu-nak: azt hitte, vicc a bejelentés, hogy tévét kapnak. Azt mondta: neki van tévéje, ezért az ajándékot Gödöllő polgármestereként valószínűleg egy helyi, rászoruló családnak fogja felajánlani. Deutsch Tamás MOB-alelnök is ott volt a vacsorán, de ő azt állította: nem hallotta az ajándék tévére vonatkozó bejelentést, amire csak annyit reagált: „no comment”.

Gyulay Zsolt olimpiai bajnok azt mondta: az elnökség tagjai nyilván nincsenek rászorulva az ajándék tévére, amit ő nem fog átvenni. Dávid Imre, a felügyelőbizottság elnöke viszont először azt mondta: „műszaki tesztelésre” kapták a terméket, de miután minden más tag egyértelműen ajándéknak nevezte azt, úgy fogalmazott: még nem egyértelmű, hogyan kapják.

A Samsung, amely a szervezet arany fokozatú támogatója, nem tudott arról, hogy az elnökség és a felügyelőbizottság tagjai kapják az általuk felajánlott tévéket. Azt mondták: ezt az értesülést minél előbb tisztázni fogják a MOB-bal.

A Magyar Olimpiai Bizottság a hvg.hu cikkének megjelenése után az alábbi közleményt adta ki:

A Magyar Olimpiai Bizottság az esztendő végén az olimpiai mozgalmat, a hazai ötkarikás szervezetet és a magyar sportot hosszú évek óta támogató, azért társadalmi szerepvállalásként sokat dolgozó elnökségi tagoknak és a MOB Felügyelő Bizottsága tagjainak köszöni az áldozatkész munkát, melynek elismeréséül az egyik szponzornak köszönhetően egy-egy televízió tartós használatával ajándékozza meg őket. A MOB elnöksége és Felügyelő Bizottsága a munkáért nem kap pénzt, milliós jutalmat, a jövőben sem fog; ellenben rendszeresen ülésezik, tagjai folyamatosan a magyar sport rendelkezésére állnak, alázattal és felelősséggel hozzák meg döntéseiket a magyar sport érdekében. Most alkalom nyílt arra, hogy a MOB és a magyar sport köszönetét fejezze ki ezeknek az embereknek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.