Sport

Érthetetlen: három hónapja várnak a jutalmukra az olimpikonok

Bő három hónapja aludt ki az olimpiai láng, de érmeseink (képünkön), helyezettjeink még nem kapták meg az állami elismerést. Csak szóban. A szép, ropogós magyar forintot még nem. 

Kovács Tamás, a MOB korábbi sportigazgatója vetette fel közösségi oldalán a kérdést, vajon hol van az olimpiai és a paralimpiai jutalom?

A sportvezető úgy tudja, a mai napig nem került sor a riói olimpián-paralimpián sikeresen szerepelt versenyzők, edzők, szakemberek olimpiai jutalmának kifizetésére, holott korábban, például a londoni olimpia után, elegánsan, az állami kitüntetésekkel együtt, a hazaérkezést követően szinte azonnal kiosztásra került az olimpiai és paralimpiai elismerés.

Meglehet azért a késlekedés, mert a kormány elégedetlen lehetett valamivel, ezért elvette a MOB-tól a négy éve ráruházott feladatkörök zömét, így az eddigi meghatározó döntéshozó és pénzelosztó szerepéből a bizottság visszasüllyedt a 2002-2010 közötti tanácsadó és utazási iroda szerepkörbe.

Ennek ellenére úgy tudjuk, a Borkai Zsolt vezette MOB megtette a kötelességét, a jutalomlistát a pontos összegekkel már november elején elküldte az államtitkárságnak, azóta várják az ünnepélyes átadás időpontját. Az elnök jelenleg amúgy a szervezeti átalakítással van elfoglalva; múlt héten két nap alatt menesztette Szabó Bence főtitkárt, majd Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik