Sport
Budapest, 2016. augusztus 24.
Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakosok, Szász Emese párbajtõrözõ (elsõ sor, b-j), Csipes Tamara kajakos, Hosszú Katinka úszó, Szilágyi Áron kardvívó (második sor, b-j), Cseh László, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás úszók (harmadik sor, b-j), Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fõtitkára, Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, Rédli András, Imre Géza, Boczkó Gábor és Somfai Péter párbajtõrözõk (negyedik sor, b-j) a magyar olimpiai csapat tagjainak köszöntésén Budapesten, a Syma Rendezvényközpontban 2016. augusztus 24-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kiderült, miért csúszik az olimpiai jutalmak kifizetése

24.hu
24.hu

2016. 11. 29. 17:42

Korábban a témában:

Elsőként a 24.hu számolt be róla, hogy három hónapja várnak a jutalmukra a riói olimpián és paralimpián érmes, valamint helyezett sportolók. A Magyar Olimpiai Bizottság kedd délután a honlapján egy közleményt tett közzé, melyből kiderül, miért késnek a kifizetések.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról szóló kormányrendeletben foglalt előírásoknak megfelelően határidőben döntött a Rio de Janeiróban megrendezett Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokon elért eredményük alapján állami jutalomban részesíthető versenyzők, edzők, sportszakemberek és nevelőedzők személyéről és jutalmának összegéről, amelyet továbbított a sportpolitikáért felelős miniszter részére.

Az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) biztosítja a MOB részére. Amint az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrása megérkezik a MOB-hoz, azt haladéktalanul folyósítja a jutalomra jogosultak részére.

A 24.hu megkeresésére a Sportállamtitkárság a következő választ adta a kialakult helyzetre:

A magyar kormány maximálisan elismeri a sportolók és az őket felkészítő szakemberek nagyszerű teljesítményét.
Az olimpikonoknak és a felkészítésben közreműködő szakembereknek kimagasló eredményükért nyújtható állami jutalmak kifizetése a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik. A MOB a sportszövetségekkel történő egyeztetések után javaslatot állított össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére vonatkozóan. Ez a javaslat november közepén érkezett meg az államtitkársághoz, így a szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.