Belföld

Egymilliót sikkasztott el a miskolci könyvesbolt alkalmazottja

Vádat emelt az ügyészség egy 34 éves miskolci nővel szemben, aki egy könyvesboltokat működtető cég alkalmazottjaként visszaélt a könyvutalványokkal és többször emelt el pénzt a kasszákból. Több mint egymillió forinttal rövidítette meg munkaadóját, ezért nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a nő 2013 augusztusa és 2015  májusa között dolgozott a cég két, Miskolc belvárosában működő könyvesboltjában előbb  pénztárosként, majd boltvezetőként. Munkaköri feladatai közé tartozott egyebek mellett az áru- és pénzforgalom lebonyolítása, az utalványok kezelése, zárás után a forgalom ellenőrzése, a bevétel kezelése, az elszámolás.

Úgy tett szert pluszpénzre, hogy a fiókban lévő könyvvásárlási utalványokat kivette, azokat fiktív vásárlásként rendszeresen beváltotta, a kasszába tette és az utalványnak megfelelő ellenértéket készpénzben elvette. Mivel utalványos vásárlások ténylegesen nem  történtek, a nő a pénztárgépbe a blokkolás során nem utalványt, hanem készpénzt kasszázott, a pénztárkönyvben azonban már  utalvánnyal történt vásárlásokat tüntetett fel.

Felfüggesztett börtönt indítványoztak vele szemben – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik