Belföld

Megszólalt a Nyíregyházán gyilkoló orvos

24.hu
24.hu

2016. 09. 14. 13:05

„Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – vallotta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán a brutális kegyetlenséggel elkövetett nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja. A maszol.ro arról ír, hogy a férfi azt állítja, egy darabig együtt is élt az áldozatával. A nő azonban egy idő után úgy döntött, visszaköltözött a családjához. A tüdőgyógyász szerint szerelme azért hagyta ott, mert nem akart egy román állampolgárhoz feleségül menni.

A bíróság egyébként már jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a gyanúsított fellebbezett. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság. A Libertatea szerint az orvos azért adott az ügyének etnikai színezetet, hogy növelje a fellebbezése elfogadásának esélyeit. A férfi ugyanis arra panaszkodott, hogy Magyarországon számtalan megaláztatásban volt része.

Ahogy arról beszámoltunk, egy középkorú házaspár vesztette életét egy nyíregyházi családi házban augusztus végén. Úgy tudjuk, közelről lőtték fejbe mindkettőjüket, a fegyveres gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték. Ő a korábbi hírekkel ellentétben – bár életveszélyes állapotban van – túlélte a támadást. A házban volt egy hét év körüli ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de a gyerekek sokkos állapotba kerültek. A tettes a történtek után beült egy szürke kocsiba és elhajtott. A rendőrség néhány órával később felhívást tett közzé, miszerint a férfi, akit keresnek egy román állampolgárságú orvos. A doktor egyébként tüdőgyógyász főorvosként dolgozott Sátoraljaújhelyen.

Bár a férfi állítja, viszonya volt a nővel, korábban úgy értesültünk, ő ugyan szerelmes volt az orvoslátogatóként dolgozó nőbe, de az asszony nem viszonozta az érzéseit és ezt nem tudta elviselni.

Az orvost másnap, Kolozsváron kapták el.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.