Belföld

Elkapták a Nyíregyházán lövöldöző orvost – Videóval

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra szerdán – adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió. Amikor mindez kiderült, a rendőrség oldalán még kint volt a férfi képe, és nemrég adtak ki közleményt, miszerint már európai elfogatóparancs alapján keresik a doktort. Azóta a felhívás eltűnt.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el a Constantin Brancusi utcában.  A gyanúsítottat a kolozsvári ítélőtábla elé állítják, majd ezt követően kezdődhet el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról – magyarázta a szóvivő.

Közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a hírt. Azt írják, az elfogatóparancs kiadása után egy órán belül rendőrkézre került a gyanúsított.

A tragédia helyszínéről videót tettek közzé:

A 24.hu úgy tudja, rengeteg bejelentést kaptak a szabolcsi rendőrök. A legtöbben a román és az ukrán határon “látták” a szökésben lévő férfit.

Dr SD

Ahogy arról beszámoltunk, egy középkorú házaspár vesztette életét egy nyíregyházi családi házban szerdán. Úgy tudjuk, közelről lőtték fejbe mindkettőjüket,  a fegyveres gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték. Ő a korábbi hírekkel ellentétben – bár életveszélyes állapotban van – túlélte a támadást. A házban volt egy hét év körüli ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de a gyerekek sokkos állapotba kerültek. A tettes a történtek után beült egy szürke kocsiba és elhajtott.

A rendőrség néhány órával később felhívást tett közzé, miszerint a férfi, akit keresnek egy román állampolgárságú orvos. A doktor egyébként tüdőgyógyász főorvosként dolgozik Sátoraljaújhelyen. Úgy tudjuk, szerelmes volt az orvoslátogatóként dolgozó nőbe, és nem tudta elviselni, hogy nem viszonozza az érzéseit.

“Láttam, hogy vértócsában úszik a férfi, akkor még élt. A nő mozdulatlan volt, szerintem rajta már nem lehetett segíteni” – mondta egy szemtanú a városi tévének.

 

Olvasói sztorik