Belföld

Kiengedik Lagzi Lajcsit a rácsok mögül

24.hu
24.hu

2016. 01. 22. 15:08

Kiengedik Lagzi Lajcsit az előzetes letartóztatásból – mondta a 24.hu-nak a zenész ügyvédje. Dr. Fröhlich Krisztián közölte, védence vasárnap reggel 8 órakor hagyhatja el a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetet.

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken közölte: a  2016. január 22-én kelt végzésével a Budaörsi Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartoztatásának meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasította, vagyis Cs. Csaba is szabadlábon védekezhet. A  bíróság szerint bár a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartoztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de az alapját képező úgynevezett “különös okai” – amelyek indokolttá tennék a kényszerintézkedés elrendelését és meghosszabbítását – nem, mint a bűnismétlés vagy a bizonyítás meghiúsításának veszélye.

A hír, hogy a zenész gyanúsított lett, szeptemberben 22-én robbant, két nappal később pedig el is rendelték előzetes letartóztatását. Akkor az ügyészség közölte: a mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. 2014 októberében a közüzemi szolgáltatók ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, az ellenőröknek több százezer forint készpénzt adtak, akik azt elfogadták. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is – derült ki a nyomozás addig feltárt adataiból. A Budaörsi Járási Ügyészség ezért mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére indítványt tett, attól tartva, hogy elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét vagy újabb bűncselekményt követnének el.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről szeptember 24-én döntött a Budaörsi Járásbíróság.

A fellebbezések nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, ráadásul két védőügyvédet is kizártak az eljárásból.

 

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.