Szórakozás

Az ügyészség indítványozta Lajcsiék előzetes letartóztatását

A Budaörsi Járási Ügyészség csütörtök reggel indítványt tett mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére abban az ügyben, amelyben Galambos Lajos és felesége is érintettek. Az ügyészség közleménye szerint az egyik gyanúsított olyan illegális bekötéseket építtetett ki két helyszínen is, melyek lehetővé tették azt, hogy társaival éveken keresztül méretlenül fogyasszák az áram-, víz-, és gázszolgáltatást.

A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt.

2014 októberében a közüzemi szolgáltatók ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, az ellenőröknek több százezer forint készpénzt adtak, akik azt elfogadták. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is – derült ki a nyomozás eddig feltárt adataiból.

A Budaörsi Járási Ügyészség ezért mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére indítványt tett, attól tartva, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét vagy újabb bűncselekményt követnének el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik