Belföld

A peron és a vonat közé zuhant egy nő Pilisvörösváron

Kórházba kellett szállítani a héten egy nőt, aki beesett a vonat és a peron közé a Pilisvörösvár Szabadságligeti megállóban – olvasható a 10-es út nevű Facebook-csoportban. A beszámoló szerint a több mint fél méteres résbe bezuhant “óvodai dolgozó holgyet” férje vitte az ügyeletre, de “ott nem tudták kivenni a kocsiból, a fájdalmai miatt.” Végül a János-kórházban látták el sérüléseit.

10es útc

A posztra reagáló kommentekből kiderült, hogy ez az eset már legalább a harmadik volt, amikor az nemrég 44 milliárd forintos beruházással felújított, és Európa legdrágább vasútvonalaként emlegetett Budapest-Esztergom vonalon valaki beleseett a peron és a vonat közötti 60 centiméteres résbe.

10es út01c

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a vonalon egyes megállóhelyeken igencsak izmos lépésekkel, szolid ugrással fűszerezett mozdulattal lehet csak le-, illetve felszállni, nem kis kihívást állítva a gyerekekkel közlekedők és az idősek, valamint azok elé, akik mozgásukban korlátozottak. Kezdetben az utasok is értetlenül álltak a „jelenség” előtt, egyesek – főképp idősek – szóvá tették, aggódnak, mi lesz, ha a fagyban csúszóssá válik a peron, ők pedig fél testtel a “lyukban” kötnek ki.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. akkor kérdéseinkre azt válaszolta, hogy ”a peronok az érvényes előírások és szabványok szerint épültek”.

kisgyerek aquincum

Loppert Daniel, a NIF kommunikációs igazgatója most egy kommentben válaszolt a balesetről beszámoló csoporttagnak a “10-es út” oldalán, kijelentve, hogy “ez a helyzet így nem maradhat”. Loppert azt ígérte, hogy a hétvégén tájékozódik az esettel kapcsolatban, és jövő héten tud többet mondani.

loppert

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik