Belföld

Szaniszló visszaadja a Táncsics-díjat

Szaniszlo-Ferenc(1)(430x286)(1).jpg (Szaniszló Ferenc)
Szaniszlo-Ferenc(1)(430x286)(1).jpg (Szaniszló Ferenc)

Műsora rendkívüli különkiadásában jelentette be Szaniszló Ferenc, hogy visszaadja a neki ítélt kitüntetést.

Kapcsolódó cikkek

“Viheti haza a Táncsics-díjat” – üzente az amerikai nagykövetnek az Echo TV Világpanoráma című műsorában Szaniszló Ferenc, aki kijelentette: nem kell neki a kitüntetést, és visszaadja azt. Az újságíró kijelentette: a munkásságáról a díj odaítélése óta a sajtóban megjelent kijelentések egyszerűen nem igazak, aljas támadások, amelyeket alantas hazugságokra alapoztak, és aljas rágalomkampányról, valamint lejárató gépezetről beszélt. Szerinte a “globális háttérhatalom” háborút indított ellene.

Szaniszló közölte, hogy ő volt a legjobban leglepve, amikor neki ítélték oda a Táncsics-díjat. „A miniszter felvállalta, kedves mosollyal átadta” – mondta az újságíró. Az újságíró március 14-én kapta meg a díjat Balog Zoltántól, aki később arra kérte, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat.

Az emberi erőforrások minisztere levélben kérte vissza a kitüntetést, amit ő adott át neki. Mint írta, az újságíró elmúlt években tett kijelentéseiről csak most értesült és azokkal nem tud azonosulni, mert szemben állnak az ő saját és a kormány által képviselt értékekkel. „Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében” – zárta levelét Balog.

Szaniszló Ferenc Táncsics-díja miatt először a többi kitüntetett kezdett tiltakozni: visszaadta a díjat például Németh Péter, majd Bolgár György, Vincze Mátyás, Váradi Júlia, Hardy Mihály.  Rangos Katalin már a pénzt is visszaküldte, és a maga részéről ezzel lezárta az ügyet.

Lapunk parlamenti, fideszes és kormányzati forrásokból is úgy értesült: a kétharmad több fajsúlyos politikusa is eltökélt amellett, hogy „visszaszerezzék” Szaniszló Ferenctől a Táncsics-díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik