Belföld

Felújítják a hódmezővásárhelyi Szabadság teret

Hódmezővásárhely újabb településrésze újulhat meg a 4,2 milliárd forintos összköltségvetésű kulturális városrehabilitációs program lezárultát követően.

Az önkormányzat a csaknem 900 millió forintos fejlesztéshez 694 millió forintnyi uniós és kormányzati támogatást nyert – mondta a politikus a beruházásról tartott sajtótájékoztatóján.

A Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér. Az önkormányzat ezért egy átfogó felújítási programot dolgozott ki, amely a Szabadság téren és környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását – hangsúlyozta Almási István polgármester.

Több mint 300 millió forintból felújítják hat társasház homlokzatát és kicserélik a nyílászárókat, helyreállítják a városrész valamennyi terét, útját és járdáját, a zöldfelületeket, és az ott működő óvodához kapcsolódóan egy új játszóteret is kialakítanak. A közbiztonság javítása érdekében a téren kamerás megfigyelőrendszert építenek ki. Megújul a Szent István Általános Iskola épületének homlokzata, nyílászárói, tetőszerkezete, a piaccsarnok, a Szent István Király plébánia, valamint a Városi Stadion öltözője. Az oktatási intézmény alagsorában pedig közösségi programok, segítő foglalkozások megrendezésére alkalmas helyiséget alakítanak ki – ismertette a részleteket Almási István.

Közlése szerint a városrész-rehabilitáció – a kivitelező közbeszerzési eljáráson történő kiválasztása után -, várhatóan a jövő év elején indulhat el, és a tervek szerint 2014 decemberére fejeződik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik