Élet-Stílus

Szávay döntős New Havenben

Szávay Ágnes bejutott a fináléba az 1,275 millió dollár összdíjazású New Haven-i keménypályás tenisztornán, miután az elődöntőben vesztett állásból, három szettben legyőzte a görög Eleni Daniilidut.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A selejtezőből indult, kisebb-nagyobb fájdalmakra panaszkodó Szávay Ágnes az első szettet elveszítette Daniilidu ellen, után azonban remek játékkal lemosta görög ellenfelét a pályáról, 6:1-gyel egyenlített.

A döntő szettben 1:3-ról is képes volt felkapaszkodni a 18 éves magyar tehetség, majd a játszma végén brékelt is, ennek köszönhetően összesen két óra 17 perc alatt kiharcolta a fináléba jutást. Szávay másodszor jutott el a döntőig WTA-tornán, az első ilyen lehetőségét (salakpályán, Palermóban) ki is használta. „Igazán remek érzés, hogy ott leszek a döntőben. Külön boldoggá tesz, hogy a selejtezőből jutottam el ilyen messzire, ez ugyanis rendkívül nehéz feladat. Az edzőm szerint annak köszönhetem a sikerem, hogy remekül küzdöttem” – így Szávay, aki a döntőben Szvetlana Kuznyecovával találkozik.

Az első helyen kiemelt orosz játékos Jelena Gyementyjeva ellen diadalmaskodott a pénteki elődöntőben, pontosabban honfitársa a harmadik szettben bedobta a törölközőt kettejük meccsén.

További jó hír az Egyesült Államokból: Nagy Kyra és Czink Melinda is győzött a US Open selejtezőjének második fordulójában, így mindketten csak egy sikerre vannak a főtáblára kerüléstől. Czink az argentin Jorgelina Craveróval, Nagy pedig a dél-afrikai Natalie Grandinnal találkozik a kvalifikáció utolsó körében. Szávay a főtáblán kezd majd.

New Haven, női torna, elődöntő:
Szávay-Eleni (görög) 4:6, 6:1, 7:5
Kuznyecova (orosz, 1.)-Gyementyjeva (orosz, 6.) 4:6, 6:3, 3:0 – feladta

US Open, selejtező 2. forduló:
Nagy Kyra-Pavljucsenkova (orosz) 6:3, 6:2
Czink Melinda-Ani (észt) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik