Élet-Stílus

A kupadöntőt elbukta a német bajnok

A Nürnberg együttese nyerte a labdarúgó Német Kupát, miután hosszabbításban 3-2-re legyőzte a bajnok VfB Stuttgart együttesét. A nürnbergi gárda története során negyedszer hódította el a trófeát.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Kapcsolódó videó
A győztes gól

A Stuttgartnak nem jött össze a duplázás, pedig jól kezdett a sváb csapat, Cacau már a 20. percben gólt szerzett, nem sokkal később azonban kiállították, miután szándékosan megütötte az ellenfél egyik játékosát, Wolfot. Ekkor egyébként már 1-1 állt a berlini Olimpiai Stadion eredményjelzőjén (a 27. percben Mintal érkezett mintaszerűen egy beadásra és lőtt közelről a hálóba), majd a második félidő elején meg is fordította az állást a Nürnberg.

Egy baloldali szögletet követően Engelhardt talált a kapuba a 47. percben, ám a fordulatok sorának itt még nem volt vége, a bajnok ugyanis tíz emberrel is hosszabbításra mentette az összecsapást. Pardo tizenegyes gólját Schäfer buta szabálytalansága előzte meg, és ez csak azért érdekes, mert a kapus a nyártól éppen a VfB-ben folytatja a pályafutását.

A portásnak mégsem kell szégyenkezve távoznia Nürnbergből, merthogy a 109. percben, amikor már sokan a büntetőpárbajra készültek, Kristiansen csodagóljával a frankok javára dőlt el a kupadöntő: a dán labdarúgó 25 méterről, a balösszekötő helyéről lőtt a hálóba úgy, hogy a labda a felsőlécről csapódott a bal alsó sarokba. A nürnbergi gárda a szezonban harmadszor is legyőzte a Stuttgartot, és 1935, 1939 és 1962 után negyedszer hódította el a trófeát.

Német Kupa-döntő:
1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 3-2 (1-1, 2-2)
Gól:
Mintal (27.), Engelhardt (47.), Kristiansen (109.), ill. Cacau (20.), Pardo (80., 11-esből.)
Kiállítva: Cacau (31.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik