Tech

Még jobb lett a Philips tévék legmenőbb funkciója

Philips
Philips

Alig néhány hete, hogy teszteltük a TP Vision Philips márkanév alatt futó, LCD technológiát használó 8505-ös tévéjéről, de már itthon is elérhető a gyártó legújabb, 935 nevű modellje, ami jelenleg a termékvonal csúcsát jelenti. A 48, 55 és 65 hüvelykes méretben elérhető készüléket OLED panellel szerelték fel, és a negyedik generációs P5 képfeldolgozó processzor mellett már egy második, dedikált AI chipet is tartalmaz. A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciának hála a gyártó szerint ez az okostévé még az elődeinél is jóval szebb képet biztosít.

A 4K felbontású 935 modellek kompatibilisek a fő HDR formátumokkal (HLG, HDR10, HDR10+), és az első olyan prémium kategóriás televíziók, amik támogatják a DTS Play-Fi funkciót a vezeték nélküli, több-szobás audio lejátszáshoz – tehát a más helységekben lévő, kompatibilis hangeszközökön át is hallhatjuk a tévé hangjait, ha elhagytuk a szobát, ahol a készülék található.

A tévé Dolby Atmos kompatibilis Bowers & Wilkins hangrendszere 70 watt teljesítménnyel és tíz beépített hangszóróval rendelkezik, ezek közül három 19 milliméteres titánium-kupolás magassugárzó bal-, középső- és jobb oldalas konfigurációban. Ezek a jobb teljesítmény érdekében el lettek különítve a hangszóróházban, és ezek mellé megkapjuk az úgynevezett Tweeter-on-Top megoldást is, ami egy saját, merev, krómozott fém házba lett felszerelve, és a kapcsolódó középtartomány hangszóróval egy dedikált középső-csatornát alkotnak.

Philips

A 935 újdonsága továbbá, hogy a hátlapjára szerelt Ambilight rendszer nem három, hanem négy LED-eket tartalmazó csíkot tartalmaz. Ha valaki nem lenne képben ezen funkcióval kapcsolatban, akkor érdemes tudnia, hogy a Philips tévék legmenőbb tulajdonságáról van szó. Az egyedi háttérvilágítást biztosító megoldás nemcsak látványos, de praktikus is, hiszen a szemünk számára nem szerencsés, ha a tévén kívül nincs más fényforrás. Az Ambilightnak hála viszont nem szükséges külön lámpa felkapcsolása, hiszen a hátlapi LED-ek biztosítják a fényt.

Ezek viszont nemcsak világítanak, de beállítható, hogy fényjáték a képernyőn futó tartalomhoz vagy a hangszórókból szóló zenékhez igazodjon. Ha esetleg a színek változása zavaró lenne, akkor választható állandó árnyalat is, de akár teljesen ki is kapcsolható a lehetőség, nemcsak a tévé menüjéből, de még a távirányítón is található erre egy dedikált gomb.

Az idei szoftverfrissítésnek hála ráadásul új funkciók is elérhetővé váltak: ha például a Spotify-on keresztül hallgatunk zenét, akkor akkor kikapcsolt képernyő mellett is megmarad a dalokhoz igazodó pulzálás, illetve a folyamatosan elhalványuló, általunk beállított árnyalatú fények már különböző hanghatások (például tűzropogás) kíséretében akár elaludni is segíthetnek, illetve időzíthetők reggelre. Akár napfelkelte animáció is imitálható velük az ébredéshez, és a fényforrások akkor is használhatók hangulatvilágításra, ha éppen semmit nem nézünk a tévén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik