Tech

A Microsoft ilyen tévéket ajánl az új Xboxok mellé

November közepén világszerte elérhető váltak a PlayStation 4-et és az Xbox One modelleket leváltó újgenerációs konzolok, a PlayStation 5 és az Xbox Series X és S modellek. A megjelenés előtt lehetőségünk adódott mindkettőt kipróbálni, és a tesztjeinkben felhívtuk a figyelmet arra, hogy az új gépek képességeinek maradéktalan kihasználásához olyan televíziókra van szükség, amik rendelkeznek HDMI 2.1 csatlakozókkal. A Microsoft ugyanakkor ennél is tovább ment, partnerségre léptek a dél-koreai LG-vel, és redmondi cég kifejezetten a gyártó legújabb OLED tévéit javasolja az új konzol mellé – mint például az idén piacra dobott LG CX, amiről már mi is azt írtuk, hogy remek választás az újgenerációs gépek mellé.

Ez a tévé jó lesz a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X mellé
Az LG új középkategóriás OLED tévéje remek készülék, ami fel van készítve arra is, hogy kiszolgálja az ősszel érkező újgenerációs konzolokat.

Ennek oka többek között, hogy az idei LG OLED tévék már ultragyors, 1 milliszekundumos válaszidőt biztosítanak, illetve támogatják az alacsony bemeneti késleltetést és a legújabb HDMI-specifikációkat: például a változó képfrissítési rátát (VRR), az automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM) és a kibővített hangvisszatérő csatornát (eARC). A négy HDMI 2.1 csatlakozóval ezek a tévék több külső eszköz egyidejű használatakor is biztosítják a felsorolt funkciók minden előnyét, konzolos és PC-játékok használata közben egyaránt.

Marjai János / 24.hu

Egy Xbox Series X és a tévé együttes képfeldolgozási teljesítménye lehetővé teszi, hogy a játékosok másodpercenként akár 120 képkockával élvezzék a 4K felbontást és a valós idejű sugárkövetés (ray tracing) előnyeit – persze csak olyan játékoknál, amik ezt támogatják. Az LG 2020-as OLED tévéi ráadásul támogatják az új HGiG-profilt, azaz a legújabb HDR tartalmak pontosan úgy fognak megjelenni a képernyőkön, ahogyan azt a fejlesztőik megálmodták.

Bónusz továbbá, hogy ezen tévékbe olyan panelek kerültek, amik teljesítik a független minősítési eljárásairól ismert TÜV Rheinland szigorú feltételeit, és így kiérdemelték a „szemkímélő kijelző” minősítést. A tanúsítvány szerint a tévék villódzásmentesek, minimális a kékfénykibocsátásuk, színek széles skálájának megjelenítésére képesek kiváló HDR teljesítménnyel, illetve széles betekintési szög esetén is tiszta képet szolgáltatnak. Ezt megerősítendő, az Underwriters Laboratories (UL) szintén igazolja az LG OLED TV-k villódzásmentességét, alacsony kékfénykibocsátását és azt, hogy nem jelentenek semmiféle kék fénnyel összefüggő kockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik