Tech

Itthon is kapható lesz a Samsung lenyűgöző tévéje

samsung microled
Samsung
samsung microled
Samsung

A Samsung első MicroLED kijelzője, a professzionális felhasználásra tervezett, egyedileg konfigurálható modulokból álló The Wall már 2018-ban bemutatkozott, a gyártó új, 110 hüvelykes modellje viszont először hozza el a MicroLED technológiát a hagyományos tévék világába, az új modell 2021-ben, a koreai bemutatót követően Magyarországon is kapható lesz.

A tévében található mikrométeres LED-ek mellett nincs szükség háttérvilágításra és színszűrőkre, a készülék maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül. A MicroLED lefedi a DCI és az Adobe RGB színskála 100 százalékát és a professzionális DSLR kamerákkal készült képeket is kiemelkedő színhűséggel képes megjeleníteni. A készülék remek fényerővel, 4K felbontásban, 8 millió pixelen ad élénk, élethű színeket és pontos képet.

A tévé fontos tulajdonsága továbbá, hogy az organikus diódákat tartalmazó OLED technológiával ellentétben a MicroLED egységek mesterséges alapanyagokból készülnek, ezzel biztosítva a 100 000 órás, vagy akár több mint egy évtizedes élettartalmat.

samsung microled
Samsung Csak legyen hely, hová tenni…

Különlegesség továbbá, hogy a fekete mátrixot és a kávát is eltávolították a kijelzőről, mindössze a képernyő maradt, 99,99 százalékos kijelző-test arányt biztosítva. A továbbfejlesztett és optimalizált Smart TV funkcióknak köszönhetően pedig a Multi View funkcióval akár négy tartalomforrást nézhető egyidejűleg az 55 hüvelykes részekre osztott képernyőn.

Ilyenkor több külső eszköz is csatlakoztatható, egyszerre nézhetők a hírek, különböző filmek és más alkalmazások. Akár több sportesemény is követhető egyszerre, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók és egyéb tartalmak.

A MicroLED tévé ráadásul nemcsak kiemelkedő látványt, de dinamikus hangélményt is biztosít: a beépített Majestic Sound rendszer 5.1 hangzást nyújt külső hangszóró nélkül. Az Object Tracking Sound Pro funkció azonosítja a képernyőn mozgó elemeket és a hangot a mozgás térbeli lekövetésével dinamikusan hozza létre. Így, amikor a felhasználók akciófilmet néznek, amelyben egy repülőgép száll el a képen, úgy érezhetik, mintha a gép motorjai felettük zúgnának el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik