Tech hardverteszt

Megtaláltuk az Apple AirPods eddigi legjobb kínai alternatíváját

Érintésalapú vezérlés, tokban tölthető fülesek, amik az IPX6 szabvány szerint állnak ellen a nedvességnek, akár a zuhany alatt is használhatók, ráadásul még jól is szólnak - ezt biztosítja a Blitzwolf BW-FYE3 BT vezeték nélküli fülhallgató, amit akár már 9600 Ft-ért be lehet zsákolni.

A termék a BlitzWolftól megszokott zöld-fehér dobozban érkezett, ami viszont meglepetés, hogy a gyártó mérnökei egy szérián belül homlokegyenest eltérő termékkel álltak elő, azaz végre leszoktak a másol/beilleszt módszerről, ami mindenképpen üdvözítő.

A Blitzwolf BW-FYE3 BT végre nem egy bazári termék, mint amilyen a BlitzWolf BW-FYE5 volt, de az FYE1-től és az FYE2-FYE4 párostól is eltér, nekünk ez tetszik a legjobban. Csini, füstüveg doboz öleli körbe a füleseket, kicsit a lesötétített üvegű sportautók misztikumát kölcsönözve az összeállításnak.

Fotó: RendeljKínait

A doboz kézbe véve masszív benyomást kelt, van súlya, ami nem meglepő, hiszen a dokkolóba egy 2600 mAh-s akkumulátort építettek, és a fülhallgatók sem kicsik – lehet, hogy sokaknál pont ez fogja kiverni a biztosítékot. Kiállnak a hallójáratból, nem éppen diszkrétek, ráadásul körkörösen az aktuális állapot szerint piros/zöld/kék színben játszanak, a 80-as évek tinidiszkóinak stílusban.

Ehhez jön még a selyemfényű fekete felület, amitől az embernek nosztalgikus érzése támad, legszívesebben újra megnézné a Boogie Nights című filmet. Nekünk tetszik, de másoknak bőven sok lehet. A minőségre ugyanakkor nem lehet panasz, a BlitzWolf BW-FYE3

már-már a kategóriát meghazudtolóan van összerakva.

Meglepő továbbá, hogy a dobozunk elején a töltéshez szükséges microUSB-port mellett egy USB-A kimenet is található, méghozzá azért, mert az eszköz power bankként is használható. A kínaiaknál ez a típusú áramforrás kezd olyan védjeggyé válni, mint a japán autókban a kvarc óra, de szerintünk ez egy fokkal hasznosabb funkció, mint az időmérés.

TESZTÜZEM

A történet valahogy úgy kezdődött, hogy az Apple előállt az AirPods fülesekkel, amit „potom” 59 000 Ft-ért vásárolható meg. Válaszul a Xiaomi ugyanazt negyedannyiért hozta tető alá, és elnevezte AirDotsnak. A vicces rész most jön, ugyanis a BlitzWolf BW-FYE3-at már nem is az almás céghez, hanem a legnagyobb kínai gyártóhoz hasonlítja a BlitzWolf, ami nem teljesen logikátlan lépés.

Létre is hoztak egy összehasonlító táblázatot, amit érdemes átnyálazni, hiszen megtudhatjuk a lényeges hasonlóságokat és különbségeket. Mivel már tényleg az összes szériába tartozó BlitzWolf BT fülest teszteltük, ezért elég sok ismerettel rendelkezünk, hogy legyen mivel összehasonlítani az FYE3-at.

Összehasonlító táblázat – Fotó: RendeljKínait

A vezeték nélküli fülesek alapja az 5.0-s Bluetooth szabvány, ami szebb, jobb, okosabb, mint az elődjei, de a lényeg, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt és nagyobb a hatótávja. Így már egészen kis kapacitásű aksikból is ki lehet hozni egészen jó üzemidőket. Ez esetünkben 2,5-3 órát jelent, ami egy teljesen átlagos érték az ilyen jellegű termékeknél. Azt viszont nem állítanánk, hogy a fülessel való kapcsolódás mindig zökkenőmentes, néha bűvölni kell a Bluetooth szekciót, de egy idő után valahogy mindig összejön a dolog.

Fotó: RendeljKínait

A kezelés ugyanakkor érintésérzékeny: tapizni kell, nem pedig nyomkodni. Az FYE5-nél pont ez volt az egyik bajunk, hogy a fülpárnákat feltoltuk az agyunking, miközben megnyomtuk a gombot, de ez itt már a múlté. Az FYE3 ráadásul úgy szól, mint az ördög: az agyadban hallod a basszust, miközben a többi hang is tisztán szól. Ez a többi modellre nem volt jellemző, hangzásban a tesztalanyunk a nyerő. A gyári gumit viszont kicseréltük egy nagyobb, jobban tömítő harangra,

így a zenét annyira a fejünkben hallottuk, hogy az elképesztő.

Nekünk pont az jön be, amikor nem a környezeti zajt kell túlordítani a hangkeltőknek, hanem szépen, természetesen szólnak, de úgy, hogy a mélyebb tartományok nem nyomják el a magasabb részeket. Szerintünk a BlitzWolf BW-FYE3 kiváló kis termék, főleg ebben az árkategóriában.

Természetesen itt is lehet binaurális vagy monoaurális – vagyis dupla vagy szimpla – módban használni a fülest, első inkább zenehallgatásra, második mód pedig headsetes funkciók betöltésére alkalmas. A mikrofonja viszont nem ér az FYE5 nyomába, olyan, mintha folyamatosan ki lennénk hangosítva, és ez már egy üres szobában is zavaró, nem hogy autóban.

Fotó: RendeljKínait

ÖSSZEGZÉS

A BlitzWolf BW-FYE3 dizájnja, anyaghasználata remek, a dokkoló kellő mennyiségű energiát tartalmaz jó sok feltöltéshez, az érintésérzékeny vezérlés kényelmes, de ami a legfontosabb: a füles remekül szól – a kinézete ugyanakkor megosztó lehet, mert az FYE3 nem egy diszkrét darab. Az egyetlen komoly hátrány az egészen hitvány mikrofon, de a 15bwear kuponkóddal elérhető 9600 Ft-os ár okán ez a vezeték nélküli füles így is kiváló vétel lehet, ha nem akarunk vagyonokat költeni egy ilyen termékre.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik