Szórakozás

Fricska-gate, Rácz vs. Istenes, az elkéső Gajdos – ezek voltak az év legnagyobb bulvárbotrányai

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu
2023 több szempontból – köztük bulvárbotrányok terén is – tartalmas évnek bizonyult. Akadtak váratlan szakítások, köttettek új szerelmek, de volt példa közlekedési kihágásokra és kirúgásokra is, nem beszélve a hazai celebek egymásnak címzett, nyilvános üzengetéseiről. Celebbotrányokat összegző cikkünkben elmondjuk, a hazai sztárvilág szereplői közül kik kavarták fel leginkább a magyar bulvár állóvizét.

Kucsera Gábor hűtlensége

Tápai Szabina és Kucsera Gábor közel tíz évig voltak házasok, ez idő alatt három közös gyerekük született. Az egykori kézilabdázó februárban egy magazinnak árulta el, hogy kapcsolatuk zátonyra futott, és már hónapok óta külön élnek férjével. Tápai nem tagadta: egy harmadik fél is közrejátszott abban, hogy házasságukat nem tudták megmenteni.

Nem fogok szépíteni, volt megcsalás. Sokáig nagyon türelmes és elfogadó voltam, de egyszerűen rá kellett jönnöm, hogy nem működik köztünk ez az egész

– nyilatkozta a szakításról Tápai, hozzátéve: az olimpikonnal sokkal jobb kapcsolat alakult ki közöttük, mióta nem élnek együtt, így a gyerekeiket is kiegyensúlyozottabban tudják nevelni.

TV2 Drágám, add az életed! 2016 ősz – 1.hét. Fotó: TV2, Image: 304543117, Fotó: press.tv2.hu TV2 /

Kucsera a történtekkel kapcsolatban később azt nyilatkozta, megtépázta a szóban forgó időszak és a médiában kialakult helyzet. Nem sokkal a válás után a tengerentúlra utazott, hogy az Ázsia Expresszben szerepeljen, amit aztán Tóth Dáviddal megnyert – egyfajta búfelejtőként.

Tóth Andi és Marics Peti szakítása

Tóth Andi márciusban – mikor még a Sztárban Sztár című műsorban zsűrizett –  jelentette be, hogy felhagy az énekléssel.

Néhány héttel ezután felröppent a hír, hogy az énekesnő és (az akkor szintén Sztárban Sztárban zsűriző) kedvese, Marics Peti szakítottak. Minderről egy bizonyos „ismerős” nyilatkozott a sajtónak, azt állítva, hogy a kapcsolat Tóth Andi féltékenysége miatt futott zátonyra. Az énekesnő végül a közösségi oldalán erősítette meg a szakítást, ugyanakkor fontosnak tartotta tisztázni a történet rá eső részét.

Annyit kértem Marics Petitől, hogy az utolsó három adást kérem kulturáltan és békességben végigcsinálni.

„Nem rólunk van szó, hanem a műsorról, ugyebár. Ez nem történt meg, sőt, meg is nehezítette nekem ezt az utolsó adást, de mindegy is. Annyit szeretnék azért elmondani, hogy aki szakított, az én voltam, de persze, dobáljunk szart! Dobáljunk rám szart, mert hát miért is ne! Én nem szeretnék szart dobálni, én is tudnék. De hát ez vagyok én. Tűrök. Kussban.”

Tóth Andi azóta fellépett éneklős produkcióval a TV2 stúdiójában, ám a fellépéseket maga mögött hagyta.

Zalatnay Sarolta bevont jogsija

Zalatnay Sarolta áprilisban arról nyilatkozott, hogy 2022 februárjában hét hónapra elvették a jogosítványát. Az esetről úgy nyilatkozott, egy alkalommal az éjszakai órákban futott bele közúti ellenőrzésbe, mely során a rendőrök Budapesten állítgattak meg a sofőröket, hogy szondát fújassanak velük. Az énekesnőnél jelzett a műszer, ezért eljárást indítottak ellene.

Leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit nem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta kis desszert

– magyarázta az esetről, hozzátéve, később visszakapta a vezetői engedélyét, az meg végképp nem gondolta, hogy az ügyből újságcikkek születnek majd.

Gajdos Tamás problémája az idővel

Az ATV júniusban indított belső vizsgálatot Gajdos Tamás ellen, miután a műsorvezető nem jelent meg időben az ATV székházában, hogy levezesse a híradót – akkor Rónai Egonnak kellett beugrania helyére. Gajdosnak nem ez volt az első ilyen ügye: évekkel korábban hasonló ok miatt bontott vele szerződést az ATV, akkor arról feledkezett meg, hogy kollégáját helyettesítve neki kellett volna vezetnie az aznapi hírműsort.

Gajdos a nyári esetről azt mondta, nagyjából fél órával az adás kezdete előtt jelezte a hírigazgatónak, hogy baj van, ugyanis lerobbant az autója, így kérdéses, hogy időben odaér-e a felvételre.

„Épphogy a kezdés után néhány perccel estem be a stúdióba, nagyon kellemetlen volt, és sajnálom a történteket, nyilván vállalom érte a felelősséget, bármi is legyen a retorzió” – jelentette ki a műsorvezető, aki akkor pénzbüntetést kapott a csatornától.

Novemberben az ATV közleményben jelezte, hogy Gajdos ellen fegyelmi eljárást indítottak, miután ismételten nem jelent meg időben a csatorna stúdiójában, holott az etikai kódexük szerint a műsorvezetőknek az adás kezdete előtt egy órával már az épületben kell tartózkodniuk. Később bejelentették, hogy Gajdos közös megegyezéssel távozik az ATV hírműsoraiból. A novemberi bejelentés napján a műsorvezető szűkszavúan annyit mondott:

A saját projektjeimre is több időm marad, ezeket nagyobb elánnal, tágabb nyilvánosság előtt is szeretném majd csinálni.

Fluor Tomi és az elvtársak

Június harmadik hétvégéjén kihirdették a Petőfi Zenei Díj szakmai díjazottait, köztük Tóth Gabit és az Ismerős Arcokat. A győztesek listáját nézve többekben felvetődött, hogy az elismeréseket politikai preferenciák alapján oszthatták ki, a díjazottak közt ugyanis nem igazán lehetett olyan előadókat találni, akik valóban ott lennének fiatal közönség térképén. Így gondolkodott erről Fluor Tomi is, aki a díjátadó másnapján a következőket posztolta a Twitter-oldalára:

Megveregetik egymás vállát az elvtársak, a popzene meg közben elszalad és bizonyít úgy igaziból is. Mert az sajni demokratikus és liberális.

A zenészt a 24.hu is megkereste a témával kapcsolatban, lapunknak elmondta, különösebben nincs felháborodva: „Megszoktam már ezeket a dolgokat, kezdenek így menni egy ideje. Nem is a díjról van szó feltétlenül, nekünk sem a díjaink rakták tele tizenkettedszerre a Budapest Parkot. Kaphat valaki 100 díjat is, valójában a közönség díjaz” – jelentette ki.

Mohos Márton / 24.hu

A nagy Tóth Gabi-saga

Tóth Gabi és Krausz Gábor augusztus elején, egy-egy majdnem teljesen megegyező közleményben tudatták a nyilvánossággal, hogy a kapcsolatuk hat év után véget ért. Bejegyzéseikben volt egy jelentős különbség, a séf a saját írásába belefoglalt egy mondatot, amit az énekesnő kihagyott a saját posztjából: „Időnként furcsa meglepetéseket, kellemetlen fricskákat tartogat az élet” – írta akkor Krausz.

A történtek után jóformán heteken át másról sem szóltak a bulvárhírek, csak Tóth Gabiról és Papp Máté Bencéről, a Fricska Táncegyüttes tagjáról, akivel több nyilvános eseményen megjelent akkor az énekesnő. A felek viszont nem nyilatkoztak semmiről, és októberig kellett várni, hogy Tóth Gabi elmondja, Átkozott nyár címen dalba foglalja a magánéletében történteket.

Nem sokkal később nyilvánosan beszélt Krausszal való szakításáról egy tévéinterjúban: elmagyarázta, hogy a séffel jóban vannak és tisztességesen megbeszélték a dolgaikat.

Az Átkozott nyár végül a Sztárban Sztár leszek! színpadán debütált először, ahol már új párjával, Papp Máté Bencével lépett fel az énekesnő, a produkció végén pedig megcsókolták egymást.

TV2 Papp Máté Bence és Tóth Gabi a Sztárban Sztár leszek! színpadán.

A produkciót követően az énekesnő ismét fontosnak tartotta, hogy újra beszéljen a válásról: hosszú posztban írt a miértekről, leszögezve egyebek között azt, hogy nem volt hűtlen a férjéhez.

Nem folytattam viszonyt Mátéval a házasságom alatt, a szakítás után kezdtünk el ismerkedni.

– fogalmazott az énekesnő, kitérve arra, hogy a séffel évek óta küzdöttek a házasságukért, szakemberek segítségét is kérték, de rá kellett jönniük, hogy a kislányuk túl hamar érkezett az életükbe.

Az énekesnő munkásságáról és mindarról, ami az elmúlt években történt vele, nemrég egy portréban is megemlékeztünk, ezt ide kattintva lehet elolvasni.

A fradista Gáspár Győző és az ultrák

Októberben nagy port kavart az eset, amikor Gáspár Győző és családja ellátogattak a Groupama Arénába, mikor a Ferencváros a Debrecennel csapott össze. Akkor a szurkolók kórusban szidalmazták Gáspárékat, rasszista jelzőket kiabálva a showmanre. A történtek után Gáspár azt mondta, még sosem alázták meg ennyire.

A gyűlölethullám hatására a Fradi elnöke, Kubatov Gábor vette védelmébe a Romantic zöld-fehér érzelmű énekesét, közös fotót is posztolt, ahová azt írta, „nálunk nem számít, hogy ki honnan és mikor érkezett, csakis az, hogy a csapatért szurkol”.

A történet ennyivel nem ért véget: az Újpest-szurkoló Curtis az Instagram-oldalán jelentette ki, hogy szerinte a showman rajongása a fővárosi csapatért érdekeken alapszik:

Egy előre kitervelt nyereségvágyból elkövetett Fradi-szurkoló vagy, úgy, ahogy még sokan mások

– fogalmazott a rapper, akinek nem sokkal később Gáspár Bea üzent vissza, jelezve, ha valaki valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve annak tagja ellen erőszakra vagy gyűlöletre uszít, az illető három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Nyilvánosan feltette továbbá a kérdést Curtisnek, ki fizeti azért, hogy ennyire utálja őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gáspár Győző (@gaspargyozo) által megosztott bejegyzés

A rapper és a showman felesége között ezután újabb publikus üzenetváltás bontakozott ki: Curtis kifejtette, nem utálja a házaspárt, azzal kapcsolatban viszont bőven akad ellenérzése, hogy egy „olyan gyönyörű sportágban, mint a labdarúgás, ilyen fizetett szurkolókat alkalmaznak”.

„A rasszista jelzőt külön kikérem magamnak, de valószínű rossz az, aki rosszra gondol! Én életemben nem cigányoztam élő adásban, ameddig ti előszeretettel gádzsózzátok a magyar embereket. Tényleg ezzel a lefutott kábszer-szippantással akarsz engem bántani?! A férjed több gyógyszert szed be naponta, mint fél Magyarország havonta! Én ezennel lezártnak tekintem ezt a vitát, és minden jót az egész családnak. Hajrá Magyarország, hajra Újpest!”

A showmant később újra megtalálták a focidrukkerek: október végén a Diósgyőr kontra Ferencváros meccsen transzparensekkel üzentek neki (és Kis Grófónak is) a szurkolók, mire Gáspár válaszul egy „zöld sasok, lila majmok” feliratú sálat lengetve jelent meg a Groupamában, ezúttal a Fradi-Újpesten. Curtis ekkor sem tudott szó nélkül elmenni a látottak mellett, és napraforgó patkánynak nevezte a médiaszemélyiséget, aki másnap bejelentette, hogy feljelenti a rappert.

„Mondtam, na, itt a cigány, gyere!”

Többéves kihagyás után október végén újra elstartolt a Sztárbox, ami jócskán tartogatott izgalmakat a nézők és a résztvevők számára is. A verseny első igazán feszült hangulatú meccsére az utolsó negyeddöntőben került sor, amikor az egyébként baráti kapcsolatot ápoló Rácz Jenő és Kabát Péter kerültek szembe egymással. A séf kiütéssel nyerte meg a találkozót, az utolsó jobbegyenesbe pedig olyan erővel szaladt bele az egykori labdarúgó, hogy percekre elveszítette az eszméletét.

Rácz Jenő soron következő, Istenes Bencével vívott találkozója már azelőtt emlékezetes lett, hogy a versenyzők megérkeztek volna a ringbe. Néhány nappal a meccs előtt a műsorvezető az Instagram-oldalán tett közzé egy üzenetmontázst, melyben megmutatta, milyen kommentekkel biztatják őt a követői a rá váró meccset illetően. Az első ilyen válogatást törölte, mert abban rasszista, illetve más gyűlöletkeltő sorok is helyet kaptak a séfre vonatkozóan – utóbbi találkozott ezzel az interneten, és közzétette azt közösségi oldalán.

Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem, ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. És hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette, amik szerinte viccesek voltak. És szerintem a rasszizmusnak, a gyűlöletnek nincs helye sehol sem. Elképesztően nagyot csalódtam benne

fogalmazott a séf.

Istenes nem sokkal később felelt az elhangzottakra. Állította, figyelmetlen volt az üzenetek kiválogatásánál, hisz nem olvasott el minden sort, mielőtt megosztotta volna a kollázst. Noha elnézést kért, hozzátette, szerinte „nem kellene felfújni a dolgot”.

A séf és a műsorvezető végül a ringben zárták le nézeteltérésüket, a szakmai zsűri Rácz Jenőt kiáltotta ki győztesként négy menet után. Istenes nem volt hajlandó gratulálni ellenfelének, mondván, a séf „ordenáré dolgokat” mondott neki meccs közben. A felek a témával kapcsolatban több interjút is adtak a bunyó után, melyekből az derült ki, hogy nem ugyanúgy emlékeznek a ringben elhangzottakra. A műsorvezető azt állította, hogy a séf többször „lebuzizta” őt, míg Rácz Jenő a következő monológokról emlékezett meg a nyilatkozatában:

Annyit mondtam csak neki, hogy na, itt a cigány, gyere. Ennyi, ennyit tudsz csak?

RTL Rácz Jenő és Istenes Bence a Sztárbox szorítójában.

Istenes egyébként a pontozóbírók döntésével sem volt elégedett, és jelezte, hogy benne lenne egy visszavágóban. Utóbbi viszont erre nem volt nyitott:

Ott volt a lehetőség, de hogyha ennyire ragaszkodik hozzá, akkor csináljuk azt, hogy ez a visszavágó ez megtörtént. Nyert, gratulálok neki, 1-1, és bontson ki otthon egy pezsgőt és ünnepelje meg magát. Hagyjon már engem békén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik