Közélet

Gajdos Tamás távozik az ATV hírműsoraiból

TV2
TV2

Gajdos Tamás közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik az ATV hírműsoraiból, írta lapunknak megküldött közleményében a csatorna.

Mint írták, a csatornán futó külső gyártású produkciókban továbbra is képernyőn lesz.

Az ATV hírosztálya köszönetet mond a műsorvezetőnek az elmúlt években nyújtott munkájáért

– zárták a közleményt.

Mint ismert, Gajdos ellen a hétvégén indított azonnali hatállyal fegyelmi eljárást az ATV, miután ő nem jelent meg az ATV Híradó stúdiójában, holott a csatorna etikai kódexe alapján a műsorvezetőknek az adás kezdete előtt egy órával már az épületben kell tartózkodniuk.

Június végén Rónai Egonnak kellett beugrania a műsorvezető helyett, mert akkor sem jelent meg a stúdióban. Gajdos akkor azzal magyarázta a dolgot, hogy lerobbant az autója és fél órával az adáskezdés előtt jelezte a hírigazgatónak, hogy nem biztos, hogy odaér a műsorkezdésre.

Az ATV ezután belső vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy Gajdos Tamás „az elmúlt időszakban és korábban is több alkalommal késve érkezett munkahelyére. Tekintettel arra, hogy élő adásként közzétételre kerülő műsor műsorvezetői feladatainak ellátásáról van szó, ezen esetek veszélyeztették az adásbiztonságot”. A tévécsatorna az általa okozott kár megtérítésére kötelezte Gajdost, aki tudomásul vette ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik