Élet-Stílus

Curtis beleállt Gáspár Győzőbe Fradi-ügyben, Gáspár Bea sem maradt adós a válasszal

RTL és TV2
RTL és TV2
Felszólította a rappert, hogy ne hergelje a népet.

Vasárnap a Groupama Arénában mérkőzött meg egymással a Ferencvárosi TC és a Debreceni VSC az NB I 9. fordulójában. A meccsre Gáspár Győző is kilátogatott a családjával, a helyszínen lévő szurkolók viszont kórusban kezdték szidalmazni őket, rasszista jelzőket kiabálva a showmanre.

Gáspár a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, még sosem alázták meg ennyire, majd a közösségi oldalán is részletezte az üggyel kapcsolatos gondolatait.

Mindenki magyar, aki ebben az országban él, és magyarul beszél, és a közösséghez akar tartozni. Ez a fajta befogadás ebben az országban régen működött. A 21. századra felejtettük el, amikor fantasztikus technikai eszközök állnak rendelkezésünkre, amikor olyan gyors autók meg repülők közlekednek, hogy már nem is tudjuk, milyen gyorsan lehet menni, csak éppen a tudatunk, az emberségünk, a szívünk nem követte ezt az utat. Mindannyian egyenlőnek születünk. Nézzék meg a gyerekeket. Nem gyűlölnek, nem félnek, ez a természetes lényünk. A rasszizmus nem velünk született, hanem tanuljuk

– írta bejegyzésében.

A történtek után showmant a Fradi elnöke, Kubatov Gábor is a védelmébe vette. Közös képük mellett hangsúlyozta, náluk nem az számít, ki honnan és mikor érkezett, csakis az a fontos, hogy velük szurkoljon a Ferencvárosért.

Minderre később Curtis is reagált a saját platformján, korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében a következőket fogalmazta meg:

Tudod, Győzike, itt nem az a kérdés, hogy HONNAN vagy MIKOR. A probléma a MIÉRTTEL van! MIÉRT lettél te fradista… Egy előre kitervelt nyereségvágyból elkövetett Fradi szurkoló vagy, úgy, ahogy még sokan mások.

A válasszal a showman felesége, Gáspár Bea sem maradt sokáig adós.

Rasszisták, uszítóak azok a képek, videók vagy szövegek az interneten, amelyek egy adott közösség ellen lázítanak, akár nemzeti, faji vagy vallási alapon, akár fogyatékosság, szexuális irányultság alapján. Rasszista, uszító tartalomnak az olyan, weboldalon és e-mailen keresztül elérhetővé tett mondanivalót tekintjük, amely valamely vallást, felekezetet, népcsoportot sért, ellenük, illetve e csoportok tagjai elleni gyűlöletre, megkülönböztetésre vagy erőszakra izgat. Ide tartozik egy csoport tagjainak valamely fogyatékosságára, nemi identitására vagy szexuális irányultságára célzó uszítás is, és az is, amikor egy weboldalon tiltott önkényuralmi jelképeket, például horogkeresztet szerepeltetnek

másolta be a saját oldalára a rasszizmus fogalmát Gáspár Bea az NMHH oldaláról, kiemelve, hogy aki valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve annak tagja ellen, vagy erőszakra vagy gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A showman felesége ezután Curtis fentebb említett történetét is megosztotta, és nyílt levélben üzent a rappernek.

Nem tudom, hogy Curtis milyen okból utál ennyire minket, engem nem érdekel, ha utál, de a népet ne hergelje! Tulajdonképpen semmivel sem különb, mint a férjem. Nem is értem a felháborodásának az okát. Nyugodjon le mindenki, eddig nem jártunk meccsre, ezután még többet fogunk! Ezt nem Győző mondja, hanem én! Akinek nem tetszik és nagyon fáj, olyannyira, hogy az már nagyon mély seb marad, az menjen el az ügyeletre és kötöztesse be ezt a sebet, mert még elvérzik! Jobbulást a betegeknek! Köztük Curtis barátomnak is!

Gáspár Bea követői nem sokkal később újabb képernyőfotóval találkozhattak az Instagramon, a médiaszemélyiség ugyanis úgy döntött, privát üzenetben is felkeresi a The Voice coachát. Írásában hangsúlyozta, hogy ő és a férje sosem nyilatkoztak negatívan a rapperről, akivel nem is ismerik egymást.

Mellékesen megkérdezném, hogy téged ki fizet ezért, hogy ennyire utálj minket? Mert még az a jobbik eset, ha fizetnek érte, mert ha alapjáraton vagy ilyen rasszista, az ultragáz, amikor egy olyan csatornánál dolgozol, ahol állítólag hirdetik az elfogadást! Kérdezem én még egyszer, mikor bántottunk téged? Esetleg mikor pangáltuk a közvéleményt ellened? Mert ezt a reakciót nem tudom mire vélni tőled! Vagy ennyire hiányzik a kábszi?

– hangzott a levél egy része, amihez még hozzáfűzte, hogy egyelőre nem kapott választ Curtistől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik