Szórakozás

„Elnézést kérek, de nem kell túlfújni ezt a dolgot” – üzente Istenes Bence Rácz Jenőnek a követője által írt rasszista komment kapcsán

RTL
RTL
A műsorvezető korábban egy olyan montázst osztott meg az oldalán, amit a követőitől kapott üzenetekből készített a soron következő Sztárbox-meccs apropóján: az elsőként posztolt válogatásban rasszista és gyűlöletkeltő kommentek is helyet kaptak.

Vasárnap este Rácz Jenő és Istenes Bence is összecsapnak majd a Sztárbox elődöntőjében. A felek között a napokban el is indult a meccs előtti üzengetés: Istenes nemrég a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében mutatta meg, milyen üzenetekkel hergelik őt a követői. Az első ilyen kollázsát viszont törölte, ebben ugyanis Rácz Jenőről szóló rasszista, illetve más gyűlöletkeltő kommentek is helyet kaptak. Utóbbiak a séffel is szembe jöttek, aki reagált is a látottakra:

Azt gondolom, hogy semmilyen ilyen dolog nem állja meg a helyét sem a médiában, sem ebben a sportágban. Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem, ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. És hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat

– fogalmazott Rácz.

A történtekről nemrég a műsorvezető is elmondta a saját álláspontját, szintén a 24 órán át elérhető Instagram-történetében osztotta meg gondolatait.

Elkövettem egy hibát, amiért szeretnék elnézést kérni. Teljesen jogos

– kezdte bejelentkezésében Istenes, hozzátéve: a szóban forgó követői üzenet-montázst, amit elsőként megosztott, nem olvasta végig, egy ismerőse értesítette a benne lévő rasszista kommentről.

Természetesen azonnal letöröltem és végigfutottam az összes üzenetet, amik egyébként arról szólnak, hogy verjem meg a Jenőt. Ez arra volt reakció, hogy ő elmondta, mennyi üzenetet kap szintén azzal kapcsolatosan hogy ő meg engem verjen meg, és hogy ez nemzeti ügy. Erre reagáltam. A lényeg, hogy utána végigolvastam a kommenteket, és kicseréltem szofisztikáltabb kommentekre. Na most egy ekkora pici kommentről beszélünk egyébként. Szóval szeretném letisztázni, hogy soha nem hallottatok tőlem semmilyen rasszista dolgot, és ezután sem fogtok, mert semmi ilyen érzés nincs bennem, és nagyon távol áll tőlem az ilyen dolog. Úgyhogy értem, hogy a Jenő ezt most nagyon fel akarja fújni és még egyszer mondom, igaza van. Nincs enne helye sem a médiában, sem a sportban, egyetértek vele és elnézést kérek, de azért nem kell túlfújni ezt a dolgot szerintem

– jelentette ki.

A témával kapcsolatban megkerestük az RTL-t, érdeklődésünkre a következő közleményt kaptuk a csatornától:

Az RTL Magyarország értékeivel nem összeegyeztethető a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Istenes Bence figyelmetlenül járt el a kirekesztő tartalommal bíró komment megosztásakor. Gondatlanságáért elnézést kért, és a bejegyzést eltávolította. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.

Kapcsolódó
„Ennél jobban senki nem írhatja le magát a szememben” – Rácz Jenő reagált a róla szóló üzenetekre, amiket Istenes Bence kiposztolt
A séf szerint több okból is méltatlan volt a műsorvezető részéről, hogy rasszista és gyűlöletkeltő üzeneteket osztott meg, melyekben őt szidták a követői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik