Szórakozás

„Ennél jobban senki nem írhatja le magát a szememben” – Rácz Jenő reagált a róla szóló üzenetekre, amiket Istenes Bence kiposztolt

RTL
RTL
A séf szerint több okból is méltatlan volt a műsorvezető részéről, hogy rasszista és gyűlöletkeltő üzeneteket osztott meg, melyekben őt szidták a követői.

Istenes Bence a minap a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében osztott meg néhány üzenetet, melyeket a követőitől kapott a közelmúltban: ezen sorok írói arra biztatták, hogy kerekedjen felül Rácz Jenőn a ringben, akivel vasárnap csapnak majd össze a Sztárbox elődöntőjének első fordulójában.

Mint kiderült, a műsorvezető némileg módosított az általa eredetileg közzétett kollázson, az első megosztásban ugyanis rasszista és egyéb gyűlöletkeltő üzenetek is helyet kaptak, amelyek azóta eltűntek Istenes oldaláról. Rácz Jenő viszont találkozott ezekkel az írásokkal, és meg is osztotta az eredeti posztot a saját oldalán, mellékelve hozzá egy videót, melyben reagált a történtekre.

Tegnap értesültem arról, hogy a Bence kitett egy olyan posztot, amiben gyűlöletkeltés, rasszizmus és hasonlóak találhatóak. Ebben szerintem sem a sportágban, sem mint képernyősök, egyszerűen nem vállalhatunk szerepet. Sőt mi több: egy ilyen követőtáborral rendelkező médiajelenségnek, mint a Bence, nekünk kutya kötelességünk jó példát mutatni az embereknek. Azt gondolom, hogy semmilyen ilyen dolog nem állja meg a helyét sem a médiában, sem ebben a sportágban. Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem, ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. És hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat, amik szerinte viccesek voltak. És szerintem a rasszizmusnak, a gyűlöletnek nincs helye sehol sem. Elképesztően nagyot csalódtam benne

– fogalmazott a séf, hozzátéve: eddig kedvelte a műsorvezetőt, és a korábbi csipkelődéseit nem is bánta, de úgy véli, bizonyos határokat nem szabad átlépni.

A Rácz Jenő által sérelmezett üzeneteket a posztjában lapozva lehet megnézni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rácz Jenő (@chefjenoracz) által megosztott bejegyzés

A témával kapcsolatban megkerestük az RTL-t, érdeklődésünkre a következő közleményt kaptuk a csatornától:

Az RTL Magyarország értékeivel nem összeegyeztethető a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Istenes Bence figyelmetlenül járt el a kirekesztő tartalommal bíró komment megosztásakor. Gondatlanságáért elnézést kért, és a bejegyzést eltávolította. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.

Istenes Bence pedig később azt nyilatkozta, Rácz Jenő nem reagált a bocsánatkérő üzenetekre, amit küldött neki.

Kapcsolódó

Sebestyén Balázs is reagált az ügyre:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik