Szórakozás

Több száz adag egészséges étel került a rászorulók asztalára (X)

Ami nekünk természetes, az sok rászoruló számára nem adatik meg: sok család nem jut minden nap meleg ételhez.

A Bonduelle és a Magyar Élelmiszerbank összefogásának köszönhetően azonban finom és egészséges ételeket kanalazhatott több hátrányos helyzetű család is.

 

A rászorulók segítése nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos feladat, azonban az ünnepek közeledtével nagyobb figyelem irányul a nélkülözőkre. 2018. december 18-án egy nemes összefogás eredményeként sok hátrányos helyzetű család lakhatott jól egészséges és finom ételekkel.

Egészséges ételek a rászorulók asztalán

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik. Ha ezt a mennyiséget kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne. Mindeközben Magyarországon sok ezer nélkülöző él, köztük több tízezer gyermek. A rászorulók iránt érzett kötelességtudat hozta létre a Bonduelle és a Magyar Élelmiszerbank közös jótékonysági főzését. Az  elkészült ételeket a SZÉRA Csömöri Családok Átmeneti Otthonának adományozták, ahol a finom és egészséges fogások kerültek az asztalokra.

 

A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több otthonba vitamindús és ízletes meleg ételt juttassanak, mindezzel példát mutatva, másokat is ösztönözve a rászorulók segítésére. A jótékonysági főzéshez Dobó Ági vlogger is örömmel csatlakozott, akinek szívügye a jótékonykodás:

 Nagy örömmel vállaltam a Jótékonysági Főzés háziasszonyi szerepét. Kétgyermekes anyaként pontosan tudom, mennyire fontos, hogy gyermekeink számára a lehető legtöbbet adhassuk, és nagyon nehéz elfogadnom, hogy sokaknak nélkülözniük kell. A mindennapi életkörülményeik javulásához elengedhetetlen, hogy támogassuk őket.

 


A Bonduelle számára nem ez volt az első karitatív, jó ügyeket támogató kezdeményezés: tavaly 12000 adag étel elkészítéséhez elegendő konzervet adományoztak egy átmeneti otthonnak, amely hátrányos helyzetű családoknak nyújt menedéket. De a kisiskolás, valamint a középiskolás diákok egészségtudatos táplálkozásának népszerűsítésére is nagy gondot fordít a vállalat, hiszen a gyerekkori étkezési szokásaink nagyban befolyásolják, miként fogunk az ételekhez viszonyulni felnőttként.

 

Szirbek András, a márka marketing igazgatója is rendkívül fontosnak tartja a rászorulók segítését, és a példamutatást:

Mindenki megérdemli, hogy egészséges, finom és tápláló meleg étel kerüljön az asztalára. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy az Élelmiszerbank munkatársai és Dobó Ági segítségével széles körben eljuttassuk ezt az üzenetet, és másokat is arra inspiráljunk, hogy, ha tehetik, segítsenek a rászorulókon.

Szponzorált tartalom

A cikk a Bonduelle támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik