Élő Szórakozás

Végre van neve a hercegnek!

Egy helyen a harmadik gyerek születése körüli legfontosabb pillanatok.

Kiemelt kép: Getty Images/Karwai Tang

Íme a lehetséges nevek

Amennyiben lány lesz, a szülők a tippek szerint az Alíz, Alexandra, Erzsébet, Mária vagy Viktória nevek közül választanak majd, ha pedig harmadik gyerekük fiú lesz, Artúrnak, Albertnek, James-nek, Fülöpnek, esetleg Fredericknek hívhatják majd.

Ijeszteget minket a Kensington-palota

Végre posztoltak a Kensington-palota hivatalos Twitter-oldalára, de sajnos még mindig nem azt jelentették be, hogy megszületett a gyerek, egyszerűen csak kitettek egy fotót a várakozó újságírókról.

A sajtómunkások teljes készültségben várakoznak a kórház előtt

Nem csak a rajongók, az újságírók is remegve várják a születendő herceget vagy hercegnőt – már reggel óta meredten nézik a kórház bejáratát.

Galéria
Fotó: Jack Taylor/Getty Images

A most születő gyerek nemtől függetlenül ötödik lesz a trónöröklési sorrendben

Korábban a férfiak megelőzték a nőket a trónutódlásban, ám egy 2013-as törvénymódosításnak köszönhetően már nemtől független a brit koronára várók sorrendje.

Az első helyen jelenleg Erzsébet királynő fia, Károly herceg áll, a második helyen Vilmos herceg, a harmadik György herceg, a negyedik Sarolta hercegnő, az ötödik pedig Katalin és Vilmos harmadik gyereke lesz, akit Harry herceg követ.

Vannak, akik már két hete a kórház előtt várakoznak

Galéria
Fotó: Alberto Pezzali/Getty Images

Egy gyerek már tuti megszületett

És meg is mutatták, csak ez nem az a gyerek, akire a világ most vár. Igen, ebben a kórházban nem csak Katalin szül ma, egy pár boldogan lépett ki újszülött babájával együtt Az Ajtón.

Facebook

Elindult az élő közvetítés a kórház ajtajáról

Ami csak azért érdekes, mert még be sem jelentették, hogy megszületett a gyerek. A kórház ajtaján általában csak órákkal a születés után lép ki a hercegi pár az újszülöttel. A gyerek születését pedig hivatalosan a Buckingham-palota elé kihelyezett táblán jelentik be.

Az ajtót itt lehet bámulni:

We’re anticipating Kate Middleton and Prince William’s third Royal Baby, an addition that will their current brood of two to three. Middleton gave birth to her first child with William, Prince George, on July 22, 2013. Their daughter, Princess Charlotte, followed nearly two years later on May 2, 2015.

Közzétette: TIME – 2018. április 23.

Lehet, hogy már meg is született?

A Telegraph információi szerint a hercegnét még hajnalban, nem sokkal reggel 6 előtt szállították a St Mary’s kórházba. Három évvel ezelőtt, Sarolta születésekor is hasonló volt a helyzet, és akkor Katalin két és fél órával később már meg is szülte a hercegnőt.

Vagyis ha ebből indulunk ki, nagyon valószínű, hogy a gyerek már meg is született!

Ez történt 2013-ban és 2015-ben

Így mutatták be György herceget 2013-ban:

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Így pedig Sarolta hercegnőt 2015-ben:

Fotó: Mike Marsland/Getty Images

Vagyis szinte biztos, hogy Katalin nem kék és nem is sárga ruhában mutatja be harmadik gyerekét, erre ugyanis biztos figyelnek a királyi stylistok.

A kórház előtt egyelőre nincs nagy tömeg

Csak pár fanatikus rajongó várakozik az ajtó előtt, amit pár óra múlva az egész világ meredten figyel majd, hogy mikor nyílik ki, ugyanis itt lép majd ki először a nyilvánosság elé a hercegi pár az újszülöttel.

A baba neme egyelőre titok

Csak a hercegné nőgyógyásza tudja, hogy fia vagy lánya születik Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének, a pár és az egész világ a hagyományok szerint csak a születés pillanatában tudja meg a royal baby nemét. A szabályok és a protokoll szerint egyébként Katalin és Vilmos ha akarná se tudhatná előre születendő gyerekük nevét, bár anno Diana hercegnét állítólag nem érdekelték a szabályok, és mindkét alkalommal tudta, hogy fiút vár.

Katalin már a kórházban van

Megindult a szülés a hercegnénél, írja a Kensington-palota Twitteren. Emiatt kora reggel bevitték a St. Mary’s-be.

Katalin már Erzsébet királynő születésnapjára sem ment el

Erzsébet királynő most ünnepelte 92. születésnapját egy hatalmas koncertsorozattal a Royal Albert Hall-ban, ahol az egész brit királyi család ott volt. Kivével Katalin hercegnét, aki ezek szerint már ki sem mer mozdulni a lakásból, amíg meg nem indulnak a fájások. Igaz, bármennyire is egy családtagja születésnapja volt ez, valójában hivatalos eseménynek számított, és Katalin már húsvétkor kivette szülési szabadságát, ami azt jelenti, hogy azóta sehol nem jelent meg hercegné mivoltában.

Erzsébet körül csak Vilmos herceg, Károly herceg és Kamilla volt ott, illetve később csatlakozott Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle is.

Fotó: Getty Images/John Stillwell

A legnagyobb rajongók már tábort vertek a kórház előtt

Katalin hercegné, aki az angol sajtó információi szerint április 23-ra van kiírva, bármelyik pillanatban világra hozhatja a harmadik royal babyt. Így a St. Mary’s Kórház Lindo szárnya előtt a brit királyi család legelvakultabb rajongói már most tábort vertek és sátrat állítottak, hogy ne maradjanak le a nagy eseményről.

Egy idős angol férfi elmondta, hogy az összes trónörökös születésekor a kórház előtti padon ülve várta a híreket. Még Vilmos és Harry világra jövetelénél is jelen volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik