Forma-1

Szezon még nincs, új Forma–1-es teszt- és tartalékpilóták viszont igen

Péntek este tette közzé a Forma–1-es Haas istálló, hogy ugyan még nem biztos, hogy sor kerül az idényre, szerződtetik a brazil Pietro Fittipaldit és a svájci Louis Deletrazt: előbbi teszt-, utóbbi tartalékpilótaként kap lehetőséget.

Fittipaldi neve nem véletlenül lehet ismerős az F1-es rajongóknak, ő a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, aki egyébként 2019-ben is tesztelt már a csapatnak. Deletraz már kevésbé ismert név, a 22 éves versenyző a 2019-es Forma–2-es idényben nyolcadikként végzett, de eközben szimulátorban segítette a Haast.

Günther Steiner csapatfőnök azt mondta, eredetileg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon jelentették volna be hivatalosan a két pilótát és feladataikat, de a koronavírus-járvány miatt azt a versenyhétvégét és később az utána kiírt további hét futamot is elhalasztották.

A Forma–1 idei szezonja jelen állás szerint június közepén, a Kanadai Nagydíjjal rajtolhat, és a montreali futam szervezői szerint húsvétig dönteni kell arról, hogy megtartják-e a versenyhétvégét.

Kiemelt kép: Hasan Bratic/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik