Forma-1 koronavírus

Lewis Hamilton kiakadt: „Önzőek és felelőtlenek az emberek”

Mivel az elmúlt időszakban Lewis Hamilton két olyan emberrel is találkozott, akiről utólag kiderült, hogy koronavírusos, így a Forma-1 hatszoros világbajnoka önkéntes otthoni karanténba vonult. Az Instagramon azt üzente a szurkolóknak, hogy jól van, semmilyen tünetet nem produkált eddig és egyelőre nem tervezi, hogy teszteltesse magát, mert úgy véli, másoknak nagyobb szüksége van erre a lehetőségre.

Koronavírus: újabb Forma-1-es futamot kellett elhalasztani
Biztosan nem Bakuban lesz az idénynyitó verseny.

A BBC-nek nyilatkozta aztán már keményebb hangot ütött meg, szerinte sokan nem veszik elég komolyan a jelenlegi helyzetet, amit a világjárvány jelent.

Még mindig vannak, akik kocsmába, bárokba járnak, meg nagy összejövetelekre. Ezek az emberek felelőtlenek és önzőek. Semmi mást nem tehetünk, mint elkülönülni a többiektől, hogy ne kapjuk el a vírust és terjesszük tovább. Imádkozom a bolti eladókért, a szállítókért, az orvosokért, a nővérekért, azokért, akik az egészségüket kockáztatják azért, hogy minden menjen tovább. Ők a hősök – nyilatkozta a brit versenyző.

Hamilton a versenyzők közül az első volt, aki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt nyíltan kimondta, hogy szerinte nem szabad a Forma-1-ben sem versenyeket rendezni. Most úgy áll a szezon, hogy az első hét futamot elhalasztották, a Monacói Nagydíjat pedig már biztosan nem rendezik meg idén. Bár a júniusi azeri versenyhétvégét tervezték elsőnek, kiderül, hogy már azt sem lehet az eredeti időpontban lebonyolítani, így nem tudni, mikor kezdődik az idény.

A virtuális bahreini futam roncsderbire jobban hasonlított, mint Forma-1-es versenyre
Lezajlott az első virtuális futam, a nézőszám óriási volt, a versenyzés színvonala már kevésbé, de a szórakoztató faktor nem hiányzott.

Kiemelt kép: William WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik