Forma-1 koronavírus

Főnöke szerint jó lenne, ha Verstappen elkapná a koronavírust

A Forma-1-ben szereplő Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szokott olykor meredek dolgokat nyilatkozni, de most még önmagához képest is bizarr kijelentést tett. A 76 éves osztrák a Kronen Zeitungnak beszélt arról, hogy Max Verstappen egyszer rémülten hívta fel, mert azt hitte, elkapta a koronavírust.

A legjobb dolog lenne, ha elkapná. 22 éves, egyáltalán nincs nagy kockázatnak kitéve, később pedig nagyobb esélye lenne a világbajnoki címre, ha már immunis lenne a betegségre.

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy akit egyszer megfertőzött a koronavírus, az másodszor ne kaphatná el. Verstappen pedig tünetmentesen is fertőzhetne, márpedig Helmut Marko a maga 76 évével a veszélyeztetett kategóriában van. Mondatait azóta a Kronen Zeitungon megjelent cikkből kivették, de több Forma-1-gyel foglalkozó oldal, így a planetf1.com is átvette.

Lewis Hamilton kiakadt: „Önzőek és felelőtlenek az emberek”
Nem fogta vissza magát a legutóbbi nyilatkozatában.

A Forma-1 2020-as szezonja egyelőre nem kezdődött el, elhalasztották az idény első nyolc futamát és az már biztos, hogy a Monacói Nagydíjat nem fogják megrendezni. Jelen állás szerint június 14-én, Kanadában rendezhetik az első futamot.

Kiemelt kép: FrankHoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik