Sport

Ölelkezéstől az obszcén gesztusokig: kocsmahangulatban ünneplik a tenisz rosszfiúját

BRANDON MALONE / AFP
BRANDON MALONE / AFP
Házi döntőt rendeznek a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi párosainak versenyében, amire 1980 óta nem volt példa. De a telt ház nem emiatt lesz garantált.

A csütörtöki elődöntőkben Nick Kyrgios és Thanasi Kokkinakis közönségkedvenc kettőse a közel telt házas Rod Laver Arénában két játszmában bizonyult jobbnak a harmadik helyen rangsorolt Marcel Granollers, Horacio Zeballos spanyol, argentin párosnál.

Kapcsolódó
Piros Zsombor: Csak az edzőt láttam benne, az apámat nem
A novemberi Davis Kupa-világdöntőn csodát tevő teniszező arról mesélt, mitől nem ment neki az elmúlt években, és mitől táltosodott meg 2021-ben.

A szomszédos, szinte üres Margaret Court Arénában pedig a Matthew Ebden, Max Purcell duó a második helyen kiemelt Rajeev Ram, Joe Salisbury amerikai, brit egységet múlta felül, szintén két szettben.

Negyvenkét évvel ezelőtt Kim Warwick és Mark Edmondson szoros két játszmában kerekedett Peter McNamara és Paul McNamee fölé a férfi párosok legutóbbi ausztrál házi döntőjében az Australian Openen.

Életet leheltek az unalmas játékba

A telt ház tehát szinte biztos, már csak azért is, mert a Kyrgios, Kokkinakis kettős eddig is őrült hangulatú meccseket játszott a melbourne-i tornán. Pedig párosban rendszerint üres lelátók várják a sportolókat, a Melbourne Park stadionjait mégis őrjöngően ünneplő nézők töltik meg, az ország rocksztárokként ünnepli őket.

Különbözünk a tipikus páros játékosoktól, nálunk a szórakoztatásról van szó, Nick inkább a showman, de mit tegyünk, ilyenek vagyunk. Szeretek vele játszani, jól kijövünk a pályán kívül is és a szurkolók is érzékelhetik ezt a barátságot

– nyilatkozta Kokkinakis.

A kettős élet lehel a száraz ütögetésbe: a táncolástól és az ölelkezéstől egészen a káromkodásig és az obszcén gesztusokkal való ünneplésig terjed a repertoárjuk.

A Der Standard úgy fogalmazott, amikor ők ketten a pályán vannak, kocsmaszerű hangulat uralkodik.

„Új szintre emeljük a teniszt” – mondta Kyrgios, aki eddig inkább viselkedési problémákkal tűnt ki. A varázslat mellett a negyeddöntőben ezt is bemutatta, amikor egy rossz szerva után a labdát nem oldalra, a labdaszedők felé pöttyintette ki, hanem izomból elütötte és eltalált vele a lelátón egy kisgyereket.

Kyrgios egyesben a 115., párosban pedig csupán a 259. helyen áll a világranglistán. Kokkinakis sem jobb, ő egyesben a 103., párosban a 434. – együtt is csak azért indulhattak, mert házigazdaként szabadkártyát kaptak.

Ausztrália leglegendásabb párosa, Mark Woodforde és Todd Woodbridge 11 Grand Slam- címet nyert közösen. Kyrgios most szeretné megnyerni az első nagy versenyét, és ahogy megfogalmazta a legnagyobb álmát:

Csak meg akarom nyerni ezt a kibaszott dolgot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik