Sport

Már most karrierje csúcsán van, és még vár rá egy Grand Slam-döntő

AFP
AFP

A torna 27. helyen kiemeltje, az amerikai Danielle Collins bejutott be a női verseny döntőjébe az Australian Openen. A 28 éves játékos a hetedikként rangsorolt lengyel Iga Swiatekkel csapott össze az elődöntőben, agresszív stílusával pedig lehengerelte esélyesebbnek tartott ellenfelét.

Az első játszmában 4-0-ra is vezetett, mire Swiatek kissé szorossá tudta tenni a mérkőzést, a második szettben viszont Collins leütötte a pályáról lengyel riválisát, 1 óra 19 perc alatt diadalmaskodott.

Collins, aki jelenleg a 30. a világranglistán, a jövő héttől karrierje során először bekerül a top10-be. Előtte azonban szombaton még vár rá élete első Grand Slam-döntője – az Australian Opent megelőzően egy negyeddöntő volt a legjobb GS-szereplése.

Kapcsolódó
Piros Zsombor: Csak az edzőt láttam benne, az apámat nem
A novemberi Davis Kupa-világdöntőn csodát tevő teniszező arról mesélt, mitől nem ment neki az elmúlt években, és mitől táltosodott meg 2021-ben.

Nem lesz ugyanakkor könnyű dolga, ugyanis a világelső Ashleigh Barty vár rá. A hazai játékos a simán, két szettben verte a világranglistán 51. amerikai Madison Keyst.

A mérkőzés mindössze 64 percig tartott.

Barty egyelőre játszmaveszteség nélkül áll a tornán, és az adogatójátékát is mindössze egyszer bukta el eddigi hat meccsén. Az egyesben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes, 25 éves Barty 1980 óta az első ausztrál női játékos, aki bejutott a döntőbe a hazai GS-viadalon: Wendy Turnbull akkor kikapott a fináléban, így mostanáig utoljára Chris O’Neil tudott nyerni 1978-ban.

Australian Open, női elődöntők

Collins (amerikai, 27.)-Swiatek (lengyel, 7.) 6-4, 6-1
Barty (ausztrál, 1.)-Keys (amerikai) 6-1, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik