Sport

Olimpiai bajnok úszót is azonosítottak a Capitolium támadói között

GREG WOOD / AFP
GREG WOOD / AFP
Olimpiai bajnok úszót is gyanúsítanak azzal, hogy múlt szerdán részt vett a Trump-párti tüntetésen, és behatolt többedmagával a Capitolium épületébe.

Az amerikai törvényhozás két háza közös ülést tervezett, hogy hitelesítsék Joe Biden elnökké választását, az ez ellen és Donald Trump jelenlegi elnök melletti tüntetés végül zavargássá fajult, sokan betörtek a Capitolium épületébe.

Az esetről a közösségi médiában számos videót tettek közzé, egyiken látható magas férfi az Egyesült Államok olimpiai csapatának dzsekijét viseli. Ezek után nem volt nehéz beazonosítani a kétszeres olimpiai bajnok Klete Kellert, akire emiatt még kellemetlen pillanatok várhatnak.

A hírt elsőként az úszással foglalkozó SwimSwam szakportál írta meg, hozzátéve, állítólag többen is bejelentést tettek a videó láttán és feljelentették Kellert a hatóságoknál. A lap hozzátette, az egykori úszó az elmúlt időszakban nyíltan támogatta Trumpot, de azóta törölte az összes közösségi oldalát.

Arról nem készült felvétel, hogy Keller bármilyen erőszakos cselekedetben részt vett volna a Capitoliumban, de a puszta jelenléte is bajba sodorhatja, hiszen jogellenesen tartózkodott az épületben.

A 38 éves sportember a 4×200-as amerikai gyorsváltóval érte el a legnagyobb sikereit: 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnok lett, míg a 2005-ös montreali és a 2007-es melbourne-i világbajnokságon is aranyérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik