Nagyvilág

Több ezer Trump-párti fegyverestől féltik Biden beiktatását

Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Donald Trumpot támogató fegyveresek ezrei vehetik körbe a Capitoliumot Joe Biden megválasztott elnök beiktatása előtt, írja a CNN egy olyan demokrata kongresszusi képviselő, Conor Lamb szavai alapján, akit hétfőn tájékoztattak az újabb, a törvényhozást is érő fenyegetésekről.

A demokrata politikus szerint négyezer felfegyverzett „hazafiról” beszéltek az illetékesek, akiknek az a céljuk, hogy megakadályozzák a demokraták bejutását a múlt héten már megostromolt Capitoliumba. Lamb egyúttal hangsúlyozta, hogy nem tárgyalhatnak ezekkel az emberekkel, hanem meg kell őket állítani és eljárást indítani ellenük.

Előzőleg az FBI is fegyveres tüntetésekre figyelmeztetett a demokrata Joe Biden január 20-i beiktatása miatt, ezért Donald Trump elnök szükségállapotot rendelt el Washingtonban január 24-ig. A Capitolium ostroma után már egyébként is megszigorították az amerikai fővárosban a biztonsági intézkedéseket. Daniel Hokanson tábornok a CNN-nek azt mondta, a nemzeti gárda 15 ezer tagja megy Washingtonban a helyi rendfenntartók megsegítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik