Sport

Mourinho és a balszerencse

A címvédő, BL-győztes FC Barcelona 3-1-re győzött a Real Madrid otthonában a spanyol bajnokság 16. fordulójának hétvégi szuperrangadóján. A katalánok megszakították a fővárosiak 15 tétmérkőzésből álló győzelmi sorozatát.

Gyors góllal indult az El Clásico. Rögtön a középkezdés után a vendégek kapusához, Valdeshez került a labda, amit aztán eladott, majd némi szerencsével az ötösön álló Benzema találta magát helyzetben és nem hibázott. Így már a 23. (!) másodpercben vezetett a Real Madrid.
A 30. percben egyenlített a Barcelona: Messi félelmetes sebességgel indult meg a középpályán, majd nagyszerűen ugratta ki Sanchezt, a chilei támadó pedig nagy erővel lőtte ki a jobb alsó sarkot.
A fordulást követően a vezetést is megszerezte a vendégcsapat: a Barca-mezben 600. tétmérkőzésén pályára lépő Xavi távoli lövése megpattant Marcelón, a labda pedig a vetődő Casillas mellett a hálóba csorgott. A 66. percben tovább növelte előnyét a Guardiola-alakulat: Dani Alves tökéletes beadását Fabregas fejelte a bal alsó sarokba.
Ez volt a két csapat történetének 216. tétmérkőzése: a Barca 85. alkalommal diadalmaskodott, e mellett 86 Real-győzelem és 45 döntetlen született. Érdekesség, hogy Josep Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem szenvedtek vereséget a Santiago Bernabeu Stadionban. A madridiak bajnoki mérkőzésen utoljára 2008. május 7-én tudták legyőzni az örök riválist.

A találkozót követően José Mourinho a szerencsének tulajdonította a főszerepet, míg Guardiola szerint a hazai vereség ellenére sem fog megtörni a királyi gárda lendülete.

„Az eredmény a futball következménye, ilyen a játék – vélekedett José Mourinho. – A szerencse mindig fontos szerepet játszik a mérkőzéseken. Egy nulla után megszerezhettük volna a második találatunkat is, és normál körülmények között meg is szereztük volna, mert Cristiano Ronaldo egyébként fantasztikusan értékesíti a lövéseit. Más lett volna a meccs képe akkor. Úgy gondolom, a szerencse volt a különbség, de persze nem szeretném megfosztani a Barcát érdemeitől” – vélekedett José Mourinho.

„Úgy készültünk, hogy még ennél is nagyobb csata vár ránk. Végül persze nem bánom, hogy így alakult. A három védőnk előtt Busquets játszott, így próbáltuk meg kinyitni a teret. Az első tizenöt percben mutatott teljesítményéért a Madridnak gratulálnunk kell, de számítottunk arra, hogy az első percektől nekünk esnek. Ők sohasem képesek megadni magukat anélkül, hogy az ellenfélnek ne kelljen szenvednie. Nem hiszem, hogy a hazai vereség megtöri a madridiak lendületét” – mondta Pep Guardiola.

Az élcsoport:
1. FC Barcelona          16   50- 8   37 pont
2. Real Madrid            15   50-13   37
3. Valencia               15   24-16   30
4. Levante                15   24-17   29

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik