Otthon

Két és fél millió forintért vettek meg egy miniatűr szobanövényt

A koronavírus-járvány idején egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szobanövények, de alighanem sehol nem vagyunk ahhoz az új-zélandi vásárlóhoz képest, aki nyolcezer dollárt, átszámítva két és fél millió forintot fizetett ki egy miniatűr növényt, aminek virága nincs, és levele is csak négy van, írja a Metro.

Az új-zélandi Trade Me nevezetű webshopon lehetett licitálni a könnyezőpálma apró változatára, amely így a valaha volt legdrágábban megvásárolt növény lett a honlap történetében.

A Monstera minima egyébként rendkívül ritka faj, levelein fehér és zöld pöttyök láthatóak.

A növény eladója a licithez azt írta, a miniatűr könnyezőpálmát egy 14 centiméter átmérőjű cserépben nevelgette, és mint fogalmazott, mind a négy levele különleges, ugyanis egyedi sárga elváltozások láthatóak rajtuk. 

Egy ilyen növényhez egyébként normál esetben akár 5-10 ezer forintért is hozzá lehet jutni, de a jelek szerint tényleg egy egyedülálló példányról volt szó.

A webshopon egyébként a Monstera minima csak a második legnépszerűbb ritkaság, a viaszvirág vezeti a keresési toplistát.

Reméljük, hogy az új tulajdonos is gondját viseli majd a növénynek, és legalább annyi örömöt okoz neki, mint amilyen drága volt.

Így készítsük fel szobanövényeinket a télre
Azt hihetnénk, hogy mivel a szobanövények a lakásban élnek, egyáltalán nem érzékelik az évszakokat, de ez nem teljesen igaz.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik