Média

A hirado.hu ismét főszerkesztőt váltott

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu volt főszerkesztője még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként 2016 augusztusában interjút ad a 24.hu-nak. Fotó: Balogh Zoltán, MTI
Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu volt főszerkesztője még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként 2016 augusztusában interjút ad a 24.hu-nak. Fotó: Balogh Zoltán, MTI
Újabb személycsere a közmédiánál: Pető Zoltán, a Petőfi Rádió egykori főszerkesztője leköszönt a hirado.hu éléről is. Utódja - legalábbis átmenetileg - a Marslakók sorozat egykori online szerkesztője, aki az Újmédia és Teletext Kft. nemrég kinevezett ügyvezetőjének, a korábban Vaszily Miklós szobájában történt lehallgatásban érintett Vas Imrének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy a korábban Vaszily Miklós MTVA-vezér lehallgatásában is közreműködő, a lehallgatásokat magasabb szintű érdekekkel magyarázó Vas Imre lett a többek között a hirado.hu és a mediaklikk.hu oldalakat, illetve a közmédia teletext szolgáltatását szerkesztő, az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Új Média és Teletext Kft. ügyvezetője. Ő a 2016 novemberében kinevezett Nagy Antal Zsoltot váltotta a poszton. Ugyancsak beszámoltunk róla, hogy az állami vállalat internetes részlegétől nemrég távozott Kobza Miklós tartalomigazgató is, és az MTVA sajtóirodájának élén is változás volt, ahol Jánoska Andrea, az állami Szerencsejáték Zrt. volt kommunikációs osztályvezetője vette át a távozó Bekes Borbála kommunikációs vezető feladatait. Most a legfrissebb fejlemény, hogy változás történt a hirado.hu szerkesztősége élén is, a főszerkesztői poszton.

Az MTVA-vezér ügyvezetővé tette az embert, aki lehallgatta
Furcsa személyi változások zajlottak az elmúlt napokban a közmédiánál és leányvállalatánál.

Tavaly nyártól a közelmúltig Pető Zoltán látta el az internetes szerkesztőség irányítását, ám a hirado.hu megváltoztatott impresszuma szerint jelenleg ez már nem így van, és egy megbízottként dolgozó főszerkesztővel dolgoznak Csatári Patrik személyében.

Az Új Média és Teletext Kft. megváltozott impresszuma
Az Új Média és Teletext Kft. megváltozott impresszuma

Csatári – akire a megbízotti státuszból fakadóan egyelőre csak átmenetileg bízták a portált – egyébként eddig is a hirado.hu munkatársa volt, ezenkívül azt sikerült megtudni róla, hogy a Pécsi Tudományegyetemen volt doktorandusz, valamint 2012-ben a Jáksó László cége által szállított, az előzetes tervekkel ellentétben végül mindössze pár hónapig sugárzott, mégis több mint félmilliárd forintot felemésztő Marslakók című sorozathoz kapcsolódó marslakok.hu internetes oldalnak volt az online szerkesztője abban a néhány hónapban, amíg a sorozatot le nem vették a képernyőről.

A távozó vezető volt korábban a Petőfi Rádió csatornaigazgatója

A hirado.hu éléről leköszönő Pető Zoltán a közmédia digitális szerkesztőségének vezetését megelőzően a Petőfi Rádió főszerkesztője volt, – e minőségében 2016 augusztusában interjúztunk is vele – majd volt egy ideig a csatorna igazgatója is. A Petőfi Rádió élén történt átszervezés után került át a hirado.hu-hoz 2017-ben. Pető azt a Sályi Lőrincet váltotta a portál élén, akit 2016 november közepén, kilenc hónapnyi, a hirado.hu-nál végzett munkája után nevezett ki a közmédia internetes megjelenéseit gondozó Újmédia és Teletext Kft. online főszerkesztőnek, és akit azt megelőzően sokan inkább Magyarország romániai konzuljaként ismertek.

Spíler TV
Főszerkesztő távozott a TV2 csoporttól
A Spíler TV élére tavaly kinevezett főszerkesztő egy sportklubnál folytatja karrierjét, pedig épp mostanában indul a Spíler 2 és a Spíler 3 csatorna. Meg is van az utódja.

Pető Zoltánra visszatérve, ő a közmédia előtt az akkoriban Simicska Lajos érdekeltségeként emlegetett Music FM-nél dolgozott mint hírszerkesztő, ám miután Simicska az elhíresült „g” betűs jelzővel illette Orbán Viktort, Pető távozott a kereskedelmi rádiótól. Ezzel kapcsolatban a portálunkon vele megjelent interjúban meg is erősítette, hogy Simicskának a miniszterelnökre vonatkozó kijelentései miatt jött el. Azt is állította, hogy tulajdonosi részről megjelent egy nyomásgyakorlás a hírek befolyásolására, ám a közmédia kötelékében már teljes mértékben szabadon dolgozhat. Pető hirado.hu-s karrierje során viszont számos esetben jelentek meg manipulált anyagok a portálon.

Az egyelőre nem világos, hogy a leköszönt főszerkesztő maga kezdeményezte-e a váltást, vagy a közmédia. Az MTVA nemrég ugyancsak új vezetőt kapott sajtóirodája ugyanis hétfő óta nem válaszolt a változás okait és körülményeit firtató írásos kérdésünkre, és egy más témában küldött korábbi e-mailjükben feltüntetett vezetékes telefonszámukat is hiába hívtuk többször is, nem vették fel azt, így arra a kérdésre sem feleltek, hogy Pető marad-e a cégcsoporton belül valamilyen más területen, vagy teljesen távozott az MTVA-tól. Megpróbáltuk felhívni Pető Zoltánt is az általunk ismert mobilszámán, hátha okosabbak leszünk, de nem fogadta a hívást, később pedig hangposta jelentkezett.

„Tilos a bemenet” felirat világít a Magyar Rádió Miskolci Regionális Stúdiójának utolsó műsora közben 2012. december 21-én Miskolcon. A megszűnő regionális rádiók frekvenciáján, valamint Budapesten a 98,6 MHz-en december 22-étől a zenei közszolgálati csatorna, a Dankó Rádió szól majd. MTI Fotó: Vajda János
Terjeszkedik az állami rádió
Összesen már 116 FM-frekvenciát használ Magyarországon a 4 országos közrádió a mostani bővüléssel együtt.
rádió
Pénteken indul az új kormányközeli rádió a Class FM helyén
Most már biztosra vehető: június 15-én, pénteken birtokba veszi a Class FM egykori országos kereskedelmi rádiós frekvenciáját az Andy Vajna közeli Retro.

Kiemelt kép: Pető Zoltán, a hirado.hu volt főszerkesztője még a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként 2016 augusztusában interjút ad a 24.hu-nak. A fotót Balogh Zoltán, az MTI munkatársa készítette a 24.hu részére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik